Helyi sport

2007.07.08. 16:19

Már ezerháromszáz Pick Szeged-bérlet gazdára talált

Még javában tart a nyári szünet a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál, a játékosok a bajnoki aranyérem megszerzése után megérdemelt pihenőjüket töltik. A vezetők nem tétlenkednek, szervezik a következő idényt.

Süli Róbert

Miközben a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai a szabadságukat töltik, addig a klub vezetői lázas munkában állnak. Szervezik a következő szezont, a felkészülést, az edzőtábort, a külföldi nemzetközi tornákat. Természetesen közben már megy az egyeztetés a bajnoki, illetve a Bajnokok Ligája program kialakításában is. Lele Ambrus ügyvezetővel beszélgettünk.

– Egyelőre még az őszi programunk nem végleges. Egy biztos, hogy szeptember 9-én Százhalombattán kezdünk. A Bajnoki Ligája műsorát sem tudjuk még kialakítani, hiszen két televízió is pályázik a mérkőzéseink közvetítésére. Az m1 mellett a Viasat3 is bejelentkezett, hogy szívesen közvetítené a mérkőzéseinket. Ez mindenképpen jó dolog, hiszen egy versenyhelyzetet teremt. Mivel a tévék határozzák meg a hazai meccsek időpontját, azt, hogy mikor tudják műsorra tűzni, így még két három hét az, amikorra kialakul a BL-program.

A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy minél nagyobb legyen a bérletesek tábora. A Picknek is fontos, hiszen a bérletesek egyben támogatók is. Németországban már jóformán csak pár száz jegyet értékesítenek egy-egy meccsen, hiszen tradíció a meccsre járás, az, hogy valakinek bérlete legyen kedvenc csapata meccsére.

– Nálunk is szépen fogy a bérlet, eddig ezerháromszázat sikerült értékesítenünk. Ennél azonban jóval többet szeretnénk, éppen ezért a támogatónk, a T-mobile jóvoltából a nyáron három mobiltelefont sorsolunk ki a vásárlók között. A bérleteket augusztus 10-éig áruljuk a Tisza Volán irodájában.

Luka Zvizej a múlt héten Szegeden járt, kiválasztotta lakását, átvette szolgálati autóját. A többi új szerzemény is hasonlóan cselekszik?
– Nem, ők közvetlenül a felkészülés előtt érkeznek Szegedre. Július 20. és 22. között foglalják el székhelyüket. A keretben annyi változás történt, hogy két fiatalt, Ferenczi Botondot és Milan Csalicsot kölcsönadtuk egy idényre. Ferenczi szülővárosába, Székelyudvarhelyre került. Főként azért, mert a csapat visszakerült az első osztályba, és komoly szerepet szánnak a balkezes tehetségnek. Természetesen több meccsét is szeretnénk majd élőben megnézni, így figyelemmel követjük a pályáját, mert vele komoly terveink vannak. Milan Csalics visszatér Franciaországba, olyan csapathoz ment, ahol komolyabb feladat vár rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában