Helyi sport

2007.07.08. 16:19

Súlyok Brandenburgtól Kecskemétig

A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelői három versenyen is dobogóra léptek. Gábor Róbert révén a junior világbajnokságon is képviseltette magát a Tisza-parti klub.

Az elmúlt hetekben több rangos versenyen is szerepeltek a Szegedi Lelkesedés SK fiatal súlyemelői. Prágában rendezték meg a junior-világbajnokságot, amelyen a mindössze 16 éves szegedi Gábor Róbert, a legnehezebbek között, a +105 kilogrammos súlycsoportban képviselte a magyar színeket. Gábor Róbert bemutatkozása jól sikerült, a 12. helyen végzett.

A Tisza-parti sportolók egyedülálló jubileumi versenyen léptek dobogóra. Scwedt/Oderban rendezték meg a Brandenburg–Csongrád megye-Szeged nemzetközi ifjúsági súlyemelő találkozót. 1978-ban kezdődött ez a barátságos megmérettetés, amelyet minden évben megrendezne. Az idei volt a 30., aminek külön pikantériát adott, hogy egyedüliként Ördög István minden eseményen részt vett.

A magyar gárda a Magda Attila, Oláh Norbert, Bökfi Ádám, Oláh Balázs, Pócza Vajk Károly, Patkós Krisztián, [namelink name="Nagy Péter"] és Gábor Róbert összeállításban szerepelt. Végül szoros verseny alakult ki, de csak megközelíteni tudták a vendégek a brandenburgiakat. Az egyéni teljesítmények közül kiemelkedett a Szegeden tanuló Pócza Vajk Károly abszolút versenyben elért második helyezése 297 kg (130; 167) és a sérüléssel bajlódó [namelink name="Nagy Péter"] 330 kg (145; 185) negyedik helye.
A csapatvégeredmény: Brandenburg–Csongrád megye-Szeged 2310:2145.

És még nem volt vége a sorozatnak. A Kecskeméten megrendezett VIII. Messzi István-emlékversenyen is kitűnő eredményeket értek el az SZLSK-sok.

Serdülők, 62 kg: 1. Magda Attila 155 kg (65; 90). 70 kg: 3. Csányi Attila 120 kg (55; 65). Kölyök, +77 kg: 2. Csányi Roland 150 kg (65; 85).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában