Helyi sport

2007.07.13. 16:19

Teljessé vált a Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetése

A Pick Szeged vezetése úgy döntött, hogy Kővári Árpádot a klub elnökségi tagját, a Tisza Volán SC ügyvezető elnökét szakmai vezetői feladatok ellátásával bízza meg. A szegedi kézilabdában elévülhetetlen érdemeket szerzett volt szövetségi kapitány és sikeres edző örömmel elfogadta a felkérést.

Süli József

Ha abból indulunk ki, hogy [namelink name="Vladan Matics"], a Pick Szeged kispadjára három hónappal a bajnokság befejezése előtt leültetett edző rövid idő alatt úgy rendbe rakta a csapatot, hogy az bajnoki aranyérmet nyert, akkor joggal kérdezheti bárki, miért van szükség szakmai vezetőre?

– Annál sokkal sokrétűbb lesz Kővári Árpád feladata, mint hogy csupán az első csapat edzőjének munkáját felügyelje – magyarázta a döntés hátterét Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke, majd így folytatta: – Azért döntöttünk ennek a posztnak a betöltéséről, hogy a többségi tulajdonos Pistrui Lászlónak, vagy az elnökségnek, amelynek nem is ez a feladata, szakmai kérdésekkel ne kelljen foglalkoznia. A nagy szakmai tekintéllyel rendelkező Kővári Árpádnak az edzők munkájának segítése mellett felügyelni kell a versenyeztetést. Javaslatot kell tennie a játékosállományban végrehajtandó változtatásokra. Előszerződések kötésére, kölcsönadásra és tehetségek figyelemmel kísérésére is szívesen fogadjuk a tanácsait.

Joggal merül fel a gondolat: vajon [namelink name="Vladan Matics"] hogyan fogadja ezt az elnökségi döntést? Ennek megválaszolására az érintettet kértük meg, aki éppen tegnapelőtt este érkezett vissza nyaralásából.

– Minden feltétel nélkül elfogadom ezt a megoldást. Tisztelem Kővári Árpádot, akinek óriási tapasztalatára egyetlen edző sem mondhatja, hogy nincs szüksége. Több szem többet lát, s az önzetlen segítségnyújtás mindenképpen az eredményességet segíti. A magam részéről mindenképpen a zökkenőmentes együttműködésre törekszem.
Nem hiszem, hogy bárki is megkérdőjelezi Kővári Árpád szakmai rátermettségét, a kézilabda iránti mély elkötelezettségét. Itthon és külföldön is eredményesen dolgozott. A legnagyobb erénye mégis az, soha nem hagyta, hogy a megyeszékhelyen lanyhuljon a kézilabda iránti figyelem.

– A napokban Pistrui László keresett meg a felkéréssel: vállaljam el a szakmai vezetői tisztséget. Gondolom, a sportágban eltöltött több mint négy évtizedes múltam is közrejátszott ebben. Tőlem pedig egyáltalán nem áll távol ez a feladat, hiszen eddig is én felügyeltem a Tisza Volán SC utánpótláscsapatainál a szakmai munkát. Most bővül a kör és a munkaterület. Őszintén bevallva a vezetés eddig is figyelembe vette a tanácsaimat, s a véleményemre hallgatva Bajuszt és Herbertet itt tartottuk. Elmondtam a véleményemet a Szente–Marjanac cserével kapcsolatban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában