Helyi sport

2007.07.23. 16:19

Temesvári sakksiker Vásárhelyen

Hódmezővásárhelyen már száz éve rendeznek sakkversenyeket. Legutóbb, immár hatodik alkalommal, a közelmúltban bonyolították le a hajdani polgármester, Rapcsák András emlékét őrző, kilenc fordulós, 2X15 perces, svájci rendszerű snellversenyt.

Hódmezővásárhelyen már száz éve rendeznek sakkversenyeket. Legutóbb, immár hatodik alkalommal, a közelmúltban bonyolították le a hajdani polgármester, országgyűlési képviselő, neves sakkozó, Rapcsák András (1943–2002) emlékét őrző, kilenc fordulós, 2X15 perces, svájci rendszerű snellversenyt. Karizmatikus elődjére emlékezett [namelink name="Lázár János"] polgármester, országgyűlési képviselő, felelevenítve a névadó köré fonódott anekdotákat, sakklegendákat.

A patinás Fekete Sas Közösségi Ház éttermében hetvenketten küzdöttek a helyezésekért, a nívós díjakért. A bajnoki címet imponáló, másfél pontos előnnyel a fiatal temesvári FIDE-mester, Balla Tamás szerezte meg, aki nyolc játszmát megnyert, csak Binder Tamással remizett a hatodik fordulóban. A helyiek nagy örömére Ábrahám Zoltán a nyolcadik fordulóban még az első táblán mérkőzött.

Végeredmény, különdíjak

A Rapcsák András-emlékverseny végeredménye: 1. Balla Tamás 8,5 pont, 2. Volosin Vladimir, 3. Tatár Kiss Szabolcs, 4. Horváth Zsolt 7–7, 5. [namelink name="Farkas János"], 6. Tamassy Zoltán 6,5–6,5.
Különdíjasok, legjobb vásárhelyiek: [namelink name="Ádók János"], Borsi Imre egyaránt 6–6 pont, Ábrahám Zoltán 5,5;
legeredményesebb ifjúsági versenyző: Blázsik Zoltán (Maróczy SE Szeged) 6,5;
legjobb amatőr: Gabor Daniel (Temesvár) 5 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában