Helyi sport

2007.08.27. 16:19

Bence, a makói gólfelelős

Faragó Bence októberben még csak a 18. születésnapját ünnepli. Ennek ellenére az NB II-es Makó FC labdarúgócsapatának egyik meghatározó tagja, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a gárda eddigi hat góljából hármat jegyez.

Szélpál László

Ez év elején nem lehetett arra gondolni, hogy Faragó Bence lesz a Makó FC legeredményesebb labdarúgója. Mégpedig azért nem, mert a csatár a zöld-sárgáktól a Sopron együttesébe igazolt.
– A kisalföldiek felnőtt gárdájában nem kaptam bizonyítási lehetőséget, de az ifiben és a juniorok között lejátszott harminc meccsemen összesen 23 gólt szereztem – tájékoztatott Bence. – Az évad végén felmerült annak a lehetősége, hogy a román második ligában szereplő Nagyszalonta játékosa leszek. Két hétig voltam kint próbajátékon, de az ottani edző nem számított rám. Szó volt arról, hogy a Fradiban, vagy a Kecskemétben, esetleg a Ceglédben folytatom pályafutásomat, de végül korábbi csapatom, a Makó mellett döntöttem.

Bence tulajdonképpen hazatért, neki aztán nem kell bemutatni a Maros-parti alakulatot. Ugyan Szegeden, a Tisza Volán SC-ben kezdett el futballozni, de tízéves kora óta a Makóban játszott.
– A soproni kitérőt követően egyértelműen jól döntöttem, hogy visszatértem a zöld-sárgákhoz – folytatta a támadó. – A nyári felkészülés alatt ugyan jó formában éreztem magam, mégis köszönettel tartozom [namelink name="Kolozsvári János"] edzőnek, hogy mindjárt a bajnoki rajton bizalmat szavazott. Gólokkal, jó teljesítménnyel szeretném ezt neki meghálálni. Úgy gondolom, az eddig szerzett három találatommal valamit már bizonyítottam. Persze úgy könnyebb, ha a társak elfogadnak, befogadnak, a szurkolók pedig elismernek. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nálam ezek a feltételek mind adottak.

Edzői intelem

Bár [namelink name="Kolozsvári János"] edző jól ismeri Bencét, azonban még őt is meglepte a fiatal támadó eddigi remek teljesítménye: „Őszinte leszek, annak ellenére, hogy az átlagnál jobb képességekkel rendelkezik, nem gondoltam volna, hogy ilyen eredményes lesz. Arra azért vigyázok, hogy ne dicsérjem túl, a végén még elbízza magát. Robbanékony, gyors, érzi a kaput, viszont erősödnie kell, nem ártana néhány kiló izmot magára szednie. Ha mentálisan is fejlődik, biztos vagyok, hogy pályafutásában nem a Makó csapata lesz a végállomás. Csak rajta múlik, mire viszi."

A Faragó-góloknak (kettőt a Tuzsérnak, egyet pedig a Tökölnek lőtt) is köszönhetően a Makó jól kezdte a 2007/2008-as évadot. Három, veretlenül megvívott találkozó után a legutóbbi tizenegyedik helyezet öt pontjával a negyedik helyről várja a folytatást.
– Ahogy csapattársaim és a vezetők, én is jobb szereplésben bízom a mostani idényben. Véleményem szerint akár az első hat között is végezhetünk, mégpedig azért, mert egyrészt jónak tartom a sorsolásunkat, másrészt jó mentalitású a társaság, nincs belső viszály, tudunk egymásért (is) küzdeni.

Ha ilyen ütemben lövöldözi, fejelgeti a gólokat Bence, akkor nem lesz hosszú időtartamú makói visszatérése.
– Amennyiben a fejlődésem nem szakad meg, ha a gyorsaságomhoz, technikai képzettségemhez harcosság is párosul, szeretnék előbb NB I-es játékossá, majd idegenlégióssá válni. Az iram miatt az angol bajnokságot tartom a legtöbbre, a sorban utána nálam a német következik, majd a technikás spanyol. De ez még bőven a jövő zenéje, egyelőre a csütörtök miatt izgulok. Magántanulóként akkor teszek három tantárgyból évzáró vizsgát, jövőre pedig jöhet az érettségi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában