Helyi sport

2007.08.05. 16:19

Fizet az úszószövetség

A július 22-ére kiírt balatonalmádi Európa Kupa-futam lemondása miatt 3500 eurós büntetést szabott ki a Magyar Hosszútávúszó Szövetségre az Európai Úszóliga (LEN).

Az Európai Úszóliga, a LEN Büro szombati ülésén a vezetők teljes értetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy a versenyt csupán néhány nappal korábban mondták le a szervezők, amikor a résztvevők többsége már megvásárolt repülőjeggyel várta az eseményt. Különösen furcsállották a Büro tagjai, hogy a lemondás okaként a várható időjárást jelölték meg a magyar szövetség illetékesei, holott egy versenyt általában a helyszínen, a LEN delegáltjának döntését követően szoktak lefújni az adott napon.

– A LEN által közvetlen kapcsolattartóként jegyzett úszószövetség elnökeként nem tehettem mást, mint tudomásul vettem a történteket, ugyanakkor rendkívül sajnálom, hogy egyesek így kikezdik azt a megbecsültséget, amelyet Magyarország az utóbbi időkben kivívott magának az európai úszósportban, a kiemelkedően sikeres események megrendezésével – közölte a Büro magyar tagja, Gyárfás Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában