Helyi sport

2007.08.20. 16:19

Fogást találtak a Picken

Miután a velenjei Jarnovicen nemzetközi férfi kézilabda emléktornán az ötödik helyért megrendezett mérkőzésen is vereséget szenvedett (34–33) a Pick Szeged, így a hat csapat rangsorában az utolsó helyen végzett. Vladan Matics edző már az elutazás előtt is azt mondta, hogy szeretné megtalálni a csapat legjobb összeállítását.

Süli József

Ismerve a Pick Szeged szlovéniai szereplését, nyugodtan kijelenthetjük, hogy [namelink name="Vladan Matics"] csapatának csak részsikerei voltak. Ebbe a kategóriába tartozik a kimondottan nagy nevekből összeálló Zagreb elleni első félidő, amikor a hat új játékossal rendelkező magyar bajnok játékában több tudatosság és csapatszellem uralkodott. Bár több Tisza-parti kézilabdás is a délelőtti mérkőzéskezdésre hivatkozott a torna második napján, a szlovén bajnokságban harmadik helyezett Koper elleni összeszedetlen játék kapcsán. Ezt azonban azonnal meg lehet cáfolni, hiszen az ellenfélnek is ugyanakkor kellett pályán lenni. [namelink name="Vladan Matics"] mindenesetre meggyőződhetett arról, hogy az az elképzelése, miszerint majd tehermentesítik a kezdőcsapatba pályázókat a kispadosok, nem jött be. Olyan gyenge játékot produkált a második vonal, hogy a szegedi tréner a mérkőzés után percekig szólni sem tudott.

– Türelem, türelem és türelem, no meg nagyon sok munka kell – jelentette ki a szakember a második csoportvereség után.

Az egy évvel ezelőtt még játékosként szereplő edző azonban most is bizonyította, hogy reálisan látja csapata helyzetét. Miután az egyre nagyobb feladat előtt álló Adrian Petrea a szlovénok elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedett, ezért próbálkozott [namelink name="Sutka Norbert"]re nagyobb terhet rakni, és [namelink name="Bajusz Sándor"]t balkettőben is foglalkoztatni. Az előbbinél kiderült, hogy nagyon sok munka kell még a teljes helytállásához, míg az utóbbinak kiújult a deréksérülése, így csak kényszerből tudott az ötödik helyet eldöntő mérkőzésen pályára lépni. Ugyanez volt a gondja Bendó Csabának is, de az ő esetében jobb helyzetben volt a tréner, hiszen őt az Érsekújváron nagyon jól bemutatkozó szélsőtárs, Valentin Ghionea – aki 2011-ig máris meghosszabbította a szerződését a Picknél – végig helyettesíteni tudta. Bár ezen a tornán mintha a szegedi támadók elfeledkeztek volna arról, hogy szélsők is vannak a csapatban. [namelink name="Vladan Matics"] pedig kétségbeesett kísérletezésbe kezdett, hogy megtalálja a három sebezhető posztra a második embereket. A Silkeborg elleni helyosztó szünetében úgy tűnt, rálelt [namelink name="Daniel Andjelkovics"] helyettesítőjére Luka Zvizej személyében.

– Változatlanul az a véleményem, hogy csakis az ilyen nehézségű tornákból lehet tanulni – fogalmazott Matics. – Velenje is
óriási tanulságokkal szolgált: azt hittük, hogy a második sor is hasonló játékerőt képvisel, ám kiderült, hogy tévedtünk. Rengeteg odaadó munkára, jó hozzáállásra és csapatként való működésre van szükségünk. Szerencsére van még időnk, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Többet vártam a védekezéstől. A támadás még nem állt össze, ez nem is olyan nagy baj. Remélem, „Deni" a héten bekapcsolódik a munkába. Egyetlen rossz van ebben a tornában, hogy összeszedtünk három vereséget. Persze inkább most, mint a bajnokságban érjenek bennünket kudarcok – zárta az értékelést a Pick Szeged vezetőedzője.

Silkeborg–Pick Szeged 34–33 (18–15)
Velenje, nemzetközi férfi kézilabdatorna, helyosztó az 5. helyért. 100 néző. Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 4, Krivokapics 3, Lele, Djurkovics 5, Osmajics 4, ZVIZEJ 6. Csere: Marjanac (kapus), Stamate 2, Herbert, Sutka 3, Bajusz 5, Vadkerti 1. Edző: [namelink name="Vladan Matics"].
A torna végeredménye: 1. Gorenje Velenje, 2. RK Zagreb, 3. Koper, 4. Ivry, 5. Silkeborg, 6. Pick Szeged.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában