Helyi sport

2007.08.13. 16:19

Németh ''Kata'', a csapatember

A Szeged Beton VE bajnoki negyedik helyezett férfi vízilabdacsapatában három kapus szerepelt: Baksa László, Barát Ferenc és Szegi Zoltán. A nyáron az utóbbi kettő távozott, helyükre a klub a Fradi 35 éves hálóőrét, Németh II. Zsoltot szerződtette, aki Magyarországon életében most először mozdult ki Budapestről.

Szélpál László

Németh II. Zsolt néhány klubban megfordult már (az Újpesttel kétszer nyert LEN-kupát, a Vasassal egyszer KEK-et, ötször MK-t), de vidékre még sohasem merészkedett. Egészen eddig, mostantól ugyanis két éven át a Beton pólócsapatát erősíti.

– Bár még csak két hete vagyok a Szeged játékosa, már ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy elmondhassam: jó helyre, jó csapatba kerültem – fogalmazott a kapus. – Szegedet mindig is az egyik legszebb városnak tartottam, mindig szerettem idejönni. Védeni már nem annyira, aktuális együtteseimmel az újszegedi sportuszodában rendszeresen vért kellett izzadni a sikerért.

Sokakat meglepett, hogy a Fradiból átigazolt a Betonba, abba a gárdába, amelyben a válogatott [namelink name="Baksa László"] az első számú portás.

– Arra kíváncsi, hogy miért jöttem? Kihívásként fogom fel, vidéki gárdában még sohasem szerepeltem, Szegeden pedig igazán profik a körülmények. A Fradiban hiába ment jól a védés, odahozták az Egerből Jászberényi Gábort, engem pedig besoroltak a cseréjének. A Beton más kategóriát képvisel az FTC-nél, új csapatomban komolyabbak a célok. Tudom, hogy Baksa Laci előttem áll a sorban, de ha ne adj' isten megsérül, én ott leszek beugrásra készen.

Mindig is csapatembernek vallottam magam, ha kell, védek, ha a kispadon kell ülni és onnan segíteni Lacit, akkor azt teszem. Nem vagyok féltékeny típus, annak idején a Vasasban remekül kijöttünk egymással előbb Kósz Zolival, később pedig [namelink name="Nagy Viktor"]ral. Jó pár évet eltöltöttem már a pólóban, de bajnokságot még sohasem nyertem. Szegeden látok erre esélyt, ha az előttünk álló idényben ez nem is jönne össze, a következőben sikerülhet. A feladat hatalmas, mert bár sok kiváló pólós került a Betonba, az még önmagában nem garancia a sikerre. Rengeteg munkára van ahhoz szükség, hogy igazi csapatként funkcionáljunk. De az is igaz, egy gárda csak akkor lehet eredményes, ha azt jó játékosok alkotják.

Zsoltot a vízilabda széles világában mindenki csak Katának szólítja.

– Hú, ez már legalább húszéves történet. A KSI-ben védtem, hosszú volt a hajam, ráadásul volt akkoriban egy énekesnő, akit [namelink name="Németh Katalin"]nak hívtak. A két dolgot az egyik csapattársam összevegyítette, és egyszer poénból Katának szólított. Azóta viselem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában