Helyi sport

2007.08.07. 16:19

Noszály Sándor az ob sztárja

Ma délelőtt megkezdődik a küzdelem Vásárhelyen, a Hód TC teniszcentrumában a felnőtt tenisz országos bajnokságon. A férfiaknál és a nőknél is 32 játékos vág neki a küzdelmeknek.

Két napig a selejtezőket tartották a Hód TC teniszcentrumában, a felnőtt országos teniszbajnokságon. Az első nap után még reménykedhettek a Csongrád megyei teniszbarátok, hogy újabb játékosok csatlakoznak a 32-es főtáblához, hiszen Boros és Tóth Gábor (mindkettő Gellért SE) sikerrel vette az első két fordulót. Az utolsó körben azonban megálljt parancsoltak nekik, nem jutottak fel. Ez végül Jarossnak (Vasas), Solymosinak (DEAC), Krafcsiknak (BSE) és Kovácsnak (SVSE) sikerült.

A nőknél kevesebb meccs is elég volt a továbbjutáshoz, végül Csordás (PVTC), Pump (Tálentum), Papp (Építők) és Sallai (IDOM) folytathatja ma a küzdelmeket, immár a kiemeltekkel együtt.

Ma délelőtt fél tíztől van az aláírás – ekkor válik ugyanis hivatalossá a nevezés –, ezután készül el a sorsolás. Hat pályán kezdődnek meg a csaták. A férfiak lesznek a frissebbek, körülbelül 10.30-kor indul útjára a labda. Az ob – sajnos ez is a magyar tenisz erejét bizonyítja – legnagyobb sztárja Noszály Sándor lesz. A rendező Hód TC biztosított számára szabadkártyát. Noszály „Sasa", a magyar közönség nagy kedvence 12 és 13 óra között mutatkozik be. Érdemes lesz a meccsét megtekinteni. Nem olyan sportoló, aki feltartott kézzel lépne a pályára.

Mindenkire veszélyes lehet, 2003-ban nagy-nagy meglepetésre meg is nyerte az országos bajnokságot. Noszály igazi poéngyáros, meccsek közben „nyomja" a szöveget, amitől a nézők dőlnek a röhögéstől.
No, de nemcsak ez a meccs lesz a műsoron, hanem a Davis Kupa-válogatott második számú teniszezője, a verseny első számú kiemeltje, Kiss Sebő is bemutatkozik. Nem vitás, a fiatal játékos az első számú esélyese az idei hódmezővásárhelyi országos bajnokságnak.

A nők kora délután mutatkoznak be. Az első napon az első kört rendezik. Náluk kicsit gyengébb a mezőny, de a feltörekvő fiatalság egészen biztosan küzdelmes mérkőzéseket produkál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában