Helyi sport

2007.10.11. 16:19

A Kovács, Janics duó a favorit

Megint együtt edzett a Démász-Szegedi VE kajakosa, Janics Natasa, valamint a Honvéd versenyzője, Csipes Tamara – ezúttal Szegeden, a Tiszán. A klubigazgató, Petrovics Kálmán azonban azt mondja, ez csak egy próbálkozás, céljuk továbbra is a Janics, Kovács duó olimpiai indulása.

Janics Natasa edz. Méghozzá keményen. Ám ez nem újdonság. Megszoktuk tőle, hogy elképesztő mennyiségű munkát végez – mindent alárendel a siker érdekében. A Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa hol a Maty-éren tűnik fel, hol a Tiszán. Tegnap dél környékén például éppen Szeged folyóján láthatták a bámészkodók.

Nem volt egyedül. Azok után, hogy Budapesten egy hajóba ült Csipes Tamarával, ismét találkozott vele, ezúttal Szegeden. Párosban kajakoztak.

Megoldódott az edzőkérdés

Úgy tűnik, megoldódott öt szegedi kajakos edzőkérdése. A súlyos betegséggel küzdő Séra Miklós csoportjából [namelink name="Gyökös Lajos"] – akivel kapcsolatban már szóba került Makrai Csaba és Bakó Zoltán is –, [namelink name="Sík Márton"], [namelink name="Csamangó Attila"], Varga Norbert és Petrovics Máté trénere a jövőben az U23-as válogatott szakvezetője, [namelink name="Nagy László"], valamint Hüvös Viktor lesz, akiket Szegeden természetesen Czeglédi Gábor is segít majd.

– Messzemenő következtetést levonni ebből az eseményből nem lehet – nyilatkozta lapunknak Petrovics Kálmán, a Démász-Szegedi VE igazgatója –, de nem is kell. Ősz van, elindult a felkészülés, és addig, amíg az időjárás engedi, lehet tesztelni a különböző variációkat. A próbálkozás lényege, hogy minél több olyan kapcsolat alakuljon ki, amelyek tovább építhetők akár az olimpia után is. Nyitottak vagyunk a jövőt illetően, elsődleges célunk a lehető legjobb olimpiai szereplés. Janics esetében az egyes, valamint párosban a Kovács Katalinnal együtt indulás, de a közelmúlt eseményei miatt más lehetőségek felé, más egységekkel is próbálkozunk. Úgy érzem, az olimpiai felkészülés [namelink name="Vécsi Viktor"] csapatánál, így Vajda Attilánál, Janicsnál és a többieknél is megoldódni látszik, körvonalazódik az elkövetkező 6-8 hónap pontos menetrendje. Ebben szerepel egy kemény szegedi téli alapozás, február közepétől március végéig ausztráliai edzőtábor, majd utána megint Szeged, május második hétvégéjén pedig már az első válogató. Az egyesület nevében egyértelmű, és azt is szeretnénk, hogy a Kovács, Janics duó induljon párosban az olimpián. Minden más csak ezután következhet. A mostani információk alapján azonban mindez más érdekek miatt egyelőre nem valósulhat meg, erre jelent tehát felkészülést ez a próba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában