Helyi sport

2007.10.30. 19:08

Az SZTE-Szedeák edzőjének egyre jobban hiányzik a játék

Nyilas István jól érzi magát a bőrében. Az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője elégedett lehet együttese bajnoki rajtjával, emellett boldogan hódol az apaság örömeinek. Kisfia, az egy hónapos Gergely pedig már túl van élete első kosaras élményén.

Méhes Gábor

– Hogy is volt a közös családi meccsnézés?
– Éppen fürdetéshez készülődtünk, és a tévében az Olimpiakosz–Tau Euroliga-mérkőzést közvetítették. Gergő érdeklődését szemmel láthatólag felkeltették a színes fények – kezdte a beszélgetést [namelink name="Nyilas István"].

– Nagy nehézséget okoz a csapat és a család körüli teendők összehangolása?
– A nagyobb feladat a feleségemre, Krisztire hárul, persze, igyekszem minél többet segíteni neki. Négyéves kislányunkat, Enikőt én viszem az óvodába, én megyek érte, és a fürdetésről, valamint a babamasszázsról sem mondanék le semmiért.

– Mennyire hiányzik a játék?
– Egyre jobban. A ma délelőtti edzésen is beszálltam a gyakorlásba, és szinte állandóak a csapaton belüli dobóversenyek.

– Milyen eredménnyel?
– Maradjunk annyiban, hogy eleinte nagyon lelkesek voltak a fiúk, mostanában viszont már ritkábban mernek kihívni. A páros versenyekben pedig még Trényi Imrét is „elbírom".

– Lehet, hogy hamarosan tétmeccsen is pályára lép?
– Kizárt. Az edzői munka nem fér össze az aktív játékkal.

– Sejti már, hogy mi a legnehezebb az edzői pályán?
– Meg kell szokni, hogy amit az ember eltervez, nem biztos, hogy a csapat azonnal végre is hajtja. Összességében azonban nem panaszkodhatom, a játékosaim nagyon jó partnerek a közös munkában.

[namelink name="Nyilas István"] nem bánta meg, hogy edzőnek állt. Fotó: Segesvári Csaba
– A Szedeák újoncként második az NB I B Keleti csoportjában. Számított ilyen jó kezdésre?
– Ha valaki a szezon elején azt mondja, hogy négy forduló után három győzelemmel állunk, látatlanban elfogadtam volna. Az egypontos bajai vereségünk azonban még mindig bosszant. Az eddigi szereplés azért is értékes, mert súlyos sérülés miatt nem számíthatunk két meghatározó játékosunkra, Tóth Viktorra és Magyar Gergelyre. Remélem, a tavaszi rájátszásra mindketten felépülnek.

– Vasárnap este újabb hazai bajnoki rangadó következik. Mire számít Ránky Mátyás csapata, az Óbuda ellen?
– Az idény egyik legnehezebb és legfontosabb mérkőzése vár ránk. Az óbudaiakat erősíti a bajnokság pontkirálya Sebők Tamás, akinek a semlegesítése nem lesz könnyű feladat. Szeptemberben a debreceni felkészülési tornán szoros meccsen legyőztük a fővárosiakat, és remélem, hogy ez most is sikerül. Ha a szurkolóink ugyanolyan remek hangulatot teremtenek, mint az eddigi mérkőzéseken, megőrizhetjük hazai veretlenségünket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában