Helyi sport

2007.10.15. 16:19

Janics Natasa nem jutott szóhoz

Ahogy valószínűsíthető volt, a Démász-Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa, Janics Natasa nem utazott el Tatára Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjához. Bár felhívta és elérte Kati nénit, ám a tréner nem hagyta szóhoz jutni, így nem mondhatta el, amit akart.

Mádi József

Örül, hogy a edző hozzájárult a Kovács Katival alkotott párosuk közös munkájához, az ezzel kapcsolatos kritikával nem foglalkozik, inkább néha többet edz, mint férfitársai.

[namelink name="Janics Natasa"] tegnap edzett: 15 kilométer iramkajakozás, és több mint négy kilométer futás volt a program. Nem Tatán – ahol Fábiánné Rozsnyói Katalin a szövetség táborában várta –, és nem is Szolnokon – ahol a női válogatott tartózkodik a szezon nagy részében. Hanem Szegeden. A Tiszán és annak töltésén. A helyzet úgy alakult, ahogy várni lehetett: a Démász- Szegedi VE kétszeres olimpiai bajnok kajakosa nem ment el Tatára, pedig Fábiánné az elmúlt pénteken televízión keresztül üzente: ha hétfőn 10-re ott lesz, bekapcsolódhat a csoport munkájába. De miért is tette volna? Hiszen van edzője [namelink name="Vécsi Viktor"] személyében, és van edzésterve is.

– Személyesen szerettem volna a döntésemet közölni Kati nénivel. A hétfői tréning előtt sokszor hívtam: először felvette, majd megkért, hívjam vissza később, mert autót vezet. Aztán másodszor és később is hiába próbálkoztam, sokáig nem vette fel. Amikor végül sikerült beszélnünk, akkor meg nem hagyott szóhoz jutni. Miután többszöri nekifutásra sem tudtam elmondani, amit akartam, jó egészséget kívánva elbúcsúztam tőle – mondta Janics.

Kati néni fricskája nem kerülte el a szegedi kiválóság figyelmét. A sportnapilapban ugyanis a trénerasszony azt nyilatkozta: Janics az egyesre koncentrál, a párost pedig – hiába szeretné már Kovács Katalin is, hogy újra összeüljenek – majd hanyagolja.

– Nem akarok Kati néni kijelentéséről véleményt formálni, eddig sem akartam mások negatív kritikáját elemezni. Nem ez a dolgom, hanem hogy a vízen bizonyítsak. Annak viszont különösen örülök, hogy hozzájárult a páros újbóli indulásához, köszönöm a lehetőséget. Kovács Kati kitartása a duó mellett szintén nagyszerű érzés. Sok-sok örömet szerzünk mi még az országnak a jövőben – vélte Janics.

Ha hétfőn nem is jött össze a találkozó, szerdán elkerülhetetlen lesz. Mindkét fél számára. Mert a sportág magyar szövetségének elnöke, Baráth Etele egyeztetésre hívja a fővárosba a feleket.

– Elkerülhetetlen a találkozó, hogy újra közösen dolgozhassunk Katival. Mindenkinek az a célja, hogy az olimpián minél jobban szerepeljünk, és ezért nyugodt, vitamentes felkészülés szükséges. Minden érintettnek el kellene felejtenie a vélt vagy valós sérelmeket, és csak a célokra koncentrálni. A csapathajós edzések a tervek szerint csak tavasszal esedékesek, egyébként is a vízi tréningek nagy részét egyesben végezzük el. A Katival közös edzések részleteit majd kidolgozzák a szakemberek, így [namelink name="Vécsi Viktor"], Fábiánné Rozsnyói Katalin, valamint a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán – jegyezte meg a kiválóság.

Janics tehát keményen edz. A hírek szerint néha még többet is, mint a férfiak.

– Apukámtól azt tanultam, ha lemegyek a telepre, és ott időt töltök el, akkor maximális teljesítményt kell nyújtanom. Ez az elv érvényesült korábban Kati néninél, és most [namelink name="Vécsi Viktor"]nál is. Annyit edzek, amennyi le van írva a tervbe, illetve amennyit a fizikumom elbír – tette hozzá Janics.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában