Helyi sport

2007.10.11. 16:19

Vágó Attilával szárnyal a Diósgyőr

Egy hete lett a Tisza Volán SC-től érkezett Vágó Attila az élvonalbeli Diósgyőr trénere. A Soproni Ligában nyeretlenül, kieső helyen álló alakulat rögtön megtáltosodott: Sopronban azonnal megszerezte első győzelmét, két napja pedig a Vasast verve a Ligakupa legjobb nyolc együttese közé jutott.

Szélpál László

Egy hét nem hosszú idő, mégis igazolódni látszik, miért is ragaszkodtak a diósgyőri vezetők Vágó Attilához. A pro-licenccel rendelkező szakember azt a Pajkos Jánost váltotta az edzői kispadon, akivel tíz NB I-es meccsen mindössze hat döntetlent tudtak felmutatni a borsodiak. A Szegedről elkerült tréner csodát tett: rögtön megtanította a DVTK játékosait nyerni.

– Kétségtelen, belépőnek jó volt részemről a Sopron elleni bajnoki és a Vasassal szembeni Ligakupa-diadal, de a nagy vizsgám a jövő pénteken következik: akkor fogadjuk a pontvadászatban a Fehérvárt – jelentette ki Vágó. – Amennyiben Simekéket is elkapnánk, az rengeteget számítana. A csapatnak is, meg nekem is. Jó érzés, hogy mentálisan sikerült felráznom az eredménytelenség miatt hitehagyott társaságot, és az is örömmel tölt el, hogy egyre több a mosolygós ember a lelátón, az öltözőben.

A fél plusz kétéves szerződést kötött Vágótól azt várta a klubvezetés, irányításával az őszi szezon befejező öt fordulójában szerezzen legalább hat pontot, annyit, mint Pajkossal tíz meccsen.

– Az előzmények ismeretében az sem lenne kevés, de én többet szeretnék – folytatta az edző. – Sopronban már nyertünk, jövő pénteken jön hozzánk a Fehérvár, megyünk a Pakshoz, fogadjuk az Újpestet, végül az őszt Győrben zárjuk. Hiszek benne, a hátralévő négy találkozón a soproni három mellé szerezhetünk még akár újabb öt pontot.

Az elmúlt szombaton még véletlenül sem Vágó Attiláról lehetett volna megmintázni a nyugodtság szobrát.

– Sopronban 18 órakor kezdődött a mérkőzés. Bevett szokásom, a meccsek előtt általában három órával kikapcsolom a mobilom. Most természetesen erről szó sem lehetett, ugyanis volt csapatom, a Tisza Volán SC fél négytől rangadót játszott Békéscsabán. Öt emberrel álltam folyamatosan kapcsolatban! Nagyon örültem a döntetlennek, szép eredmény, le a kalappal a srácok előtt. Mielőtt elutaztam volna Miskolcra, mondtam nekik: nem szabad kikapniuk. Volt tartásuk, tíz emberrel is megcsinálták, büszke voltam rájuk! Mindig is tudtam – és ebben az eltelt egy hét is megerősített –, hogy a Szegedben sok értékes labdarúgó játszik, akik közül néhány az NB I-ben is megállná a helyét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában