Helyi sport

2007.11.07. 23:16

A Beton VE klasszisa Pekingben ismételni szeretne

Másfél hónap híján három év elteltével újra a válogatott kerettel gyakorolt a Szeged Beton vízilabdacsapatának klasszisa, az olimpiai és világbajnok Varga Tamás. A több mint kétméteres óriás bizakodik, hogy a jövő évi pekingi olimpián is számít rá a kapitány.

Szélpál László

– A hét elején Balatonfűzfőn gyakorolt a magyar válogatott. Milyen érzés volt három év után újra a legjobbakkal együtt edzeni?
– Boldog voltam, hogy meghívott a kapitány, de minek is tagadjam, az érkezés előtt volt bennem némi izgalom. Új a keret, újak a játékosok, sok a fiatal, kíváncsi voltam, milyen lesz a hangulat.

– Milyen benyomásokat szerzett?
– Csupa kellemeset! Jó volt kicsit kimozdulni a megszokott napi klubmunkából, a hosszú pauza után a srácokkal találkozni, velük dolgozni. Mondom ezt annak ellenére, hogy a mostani csapat más, mint az Athénban szerepelt. Mások a játékosok, más a stílusuk. Ez persze különösképpen nem befolyásolt, próbáltam azt játszani, mint az olimpiai döntőben: bekkeltem, centereztem. Hogy ez miként sikerült, azt a főnök, azaz Kemény Dénes dönti majd el.

– A kapitány februárban jelöli ki az olimpiai keretét. Benne lesz?
– Ez a célom, remélem, a válogatottbeli visszatérésemnek a mostani edzőtábor csak az első felvonása volt. Többek között azért is jöttem haza a nyáron Olaszországból, hogy Athén után Pekingben is olimpiai bajnok legyek! Tudom, nem az én akaratom dönt majd ebben a kérdésben, még az is elképzelhető, hogy a kapitány nem lát bennem fantáziát, és nem visz ki.

Varga remek játéka után kapott meghívót újból a válogatottba. Fotó: Schmidt Andrea
– Hogyan telt el a három nap?
– Nem kevés melóval. Nem hiszem, hogy újdonságot árulnék el azzal, amikor azt mondom: elfáradtam. Vasárnap este egyórás kétkapuzás szerepelt a programban, másnap délelőtt igencsak megerőltető kondiedzést vezényelt Dénes, majd este 6x10 percet játszottunk, amit kedden megismételtünk. Az edzőtábor minden percéről videofelvétel készült, a februári keretkijelölésnél ennek is fontos szerepe lesz.

– A tizenhét fős összetartáson nem egyedül képviselte a Szeged Betont, [namelink name="Baksa László"] már több mint egy éve stabil tagja nemzeti csapatunknak.
– Laci pompásan védett, nem beszélek haza, amikor azt mondom: rám jobb benyomást tett, mint legfőbb riválisa, a vasasos [namelink name="Nagy Viktor"]. Mindkettőnek rengeteget dobtam kapura, klubtársam sokkal több lövésemet védett ki.

– Ez mindenképpen jó hír a szombati rangadó, a Domino–Szeged Beton meccs előtt. A keretben négy honvédos is szerepelt, szóba került a találkozó?
– Mi az hogy?! Természetesen nem maradhattak el az ilyenkor szokásos szurkálódások, poénkodások sem. Az egyikük például azt találta kérdezni: biztos, hogy el akarok menni a meccsre? Azt válaszoltam, még gondolkodom, sokba kerül ugyanis a benzin... Komolyra fordítva a szót, azt vettem észre, hogy tartanak tőlünk. Nyerni akarunk, a két pontért utazunk, de a döntetlen is már nagy eredménynek számítana. A tabella élén állni felettébb kellemes. Nem szívesen adnánk át másnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában