Helyi sport

2007.11.23. 21:16

A legjobban motorozó író

Talmácsi Gábor (a Blikk fotóriporterének, Szabó Miklósnak a felvételén) a Pick Szeged és a Délmagyarország vendégeként a vidéki városok közül elsőként Szegeden mutatja be tegnap megjelent önéletrajzi könyvét. A világbajnok „Az életem 200 felett..." című művét a Pick Szeged–Breszt mérkőzés előtt az újszegedi sportcsarnokban dedikálja.

Méhes Gábor

– Nagyon várom már, hogy találkozhassak a szegedi közönséggel és a Pick Szeged játékosaival – mondta a budapesti könyvbemutató után Talmácsi Gábor. – Amikor itthon vagyok, és időm engedi, a Pick rangadóit mindig megnézem a televízióban. A csapatból Puljezevics Nenad az egyik kedvencem, a németországi világbajnokságon nyújtott teljesítménye lenyűgözött. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a helyszínen megélni azt a fantasztikus hangulatot, amit a szegedi szurkolók teremtenek.
Bizonyára sokakban felvetődik a kérdés, a sűrű edzés- és versenyprogram közepette Talmának mikor volt ideje a könyv megírására.

Foto: Nemzeti Sport
– Az írást a szezon elején elkezdtem, amikor még csak reménykedtem abban, hogy sikeres évet zárok. A könyv tehát akkor is megjelent volna, ha nem én vagyok a világbajnok. Az utóbbi hetekben a kevés szabad időm jelentős részét a kötet írásával, szerkesztésével töltöttem. Megérte! – mondta Talmácsi.

A délutáni program

14.30: Kapunyitás
15.00: Talmácsi Gábor megkezdi az autogramosztást, életrajzi könyvének dedikálását. Eközben a szurkolók a kivetítőn a valenciai vb-futam közvetítését élvezhetik.
15.35: A világbajnok nyilatkozik a Viasat3 televíziónak
15.40: A dedikálás folytatódik
16.05: Talmácsi a Pick Szeged játékosaival felsorakozik a bemutatáshoz
16.12: [namelink name="Ujhelyi István"], a Pick Szeged társadalmi elnöke köszönti a világbajnokot
16.15: Talma elvégzi a Pick Szeged–Breszt mérkőzés kezdődobását
16.50: Talmácsi az első félidő után nyilvános interjút ad lapunk sportrovatvezetőjének, Süli Róbertnek  A világbajnok elmondta, hogy a 288 oldalas, 320 fotóval illusztrált könyv nem csak a szakmai közönség vagy a népes szurkolótábor számára lehet érdekes és tanulságos. A célja az volt, hogy megmutassa, a sokszor reménytelennek tűnő küzdelem, a kitartás előbb-utóbb meghozza a várt eredményt.

– A könyvet mindig magamnál tartom, mert hiszek abban, hogy motivációt ad számomra. Többek között arról is szól, hogy az álmaink valóra válhatnak, ha keményen dolgozunk értük. Más sportolóknak is ajánlom: talán erőt meríthetnek belőle a nehéz helyzetekben. Külön köszönet illeti a családomat és a menedzseremet, akik a sok közös emlék felidézésével segítették teljessé tenni a könyvet – tette hozzá Talmácsi.

A kötet 64 90 forintos áron ma délután az újszegedi sportcsarnokban is megvásárolható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában