Helyi sport

2007.11.06. 20:23

Érdi Zsolt voksol: Baróti Lajos, a legenda

Sportrovatunk szervezésében megválasztjuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Kollégáink egy harmincas listát hoztak létre, ebből választhatnak a szavazásra jogosultak.

Szélpál László

Az eredményhirdetésre november 17-én kerül sor, ekkor derül ki, hogy ki volt a város legnépszerűbb futballistája. A hatodik szavazó a szurkolókat képviselő Érdi Zsolt.

Mint az összes sportág, így természetesen a labdarúgás sem létezhet szurkolók nélkül. Szeged egyik emblematikus figurája, Érdi Zsolt gyermekkorában kötött örök szerelmet a futballal.

Érdi Zsoltnak a Kaszás-féle csapat volt a kedvence. Fotó: Karnok Csaba
– Annak idején édesapámmal és az ő baráti körével kezdtem járogatni a meccsekre – emlékezett a drukker. – Azt a csapatot örökre a szívembe zártam – akkor voltam 12 éves –, amely a fiatalon elhunyt remek edző, Kaszás Gábor vezetésével az 1983/84-es NB I-es évadban a kilencedik helyen zárt.

A hatodik szavazat

1. Baróti Lajos (100 pont)
2. Gruborovics Tibor (90 pont)
3. Kun Lajos (80 pont)
4. Sándor Károly (70 pont)
5. Orosházi László (60 pont)
6. Kocsis Lajos (50 pont)
7. Szélpál László (40 pont)
8. Kozma Zoltán (30 pont)
9. [namelink name="Hrepka Ádám"] (20 pont)
10. [namelink name="Szabics Imre"] (10 pont)

Ez a szavazásán is meglátszott, az előbb említett gárdából öten is felkerültek Zsolt tízes listájára.

– Baróti Lajos első helye nálam megkérdőjelezhetetlen. Ugyan a koromnál fogva nem láthattam őt futballozni, de annyi szépet és jót hallottam róla, az edzői pályafutása pedig egyedülálló. Legenda. A Kaszás-féle gárdából Gruborovicsnak (míg élek, nem felejtem el a Vácnak lőtt iszonyatosan nagy szabadrúgásgólját), Kunnak, Orosházinak, Szélpálnak és Kozma Zolinak „szavaztam bizalmat", de a listámról Sándor Csikar és Kocsis Lajos sem hiányozhat, mint ahogy a fiatalabb generáció képviseletében Hrepka és Szabics. Feltűnhetett, hogy egyetlen kapusra sem voksoltam. Pedig őket is nagyon tisztelem, de mit csináljak, ha hozzám a mezőnyjátékosok állnak közelebb.

A megyehármas FK 1899 Szeged meccseiről csak elvétve hiányzó Érdi Zsolt a beszélgetés végén abbéli reményének adott hangot, amennyiben egyszer az életben Szegeden épülne új stadion, azt szerinte Baróti Lajosról kellene elnevezni.

Harmincas lista

KAPUSOK
Gujdár Sándor
[namelink name="Mészáros Károly"]
Pálinkás József

VÉDŐK
Korányi Lajos
Gyuris János
Kozma Zoltán
Dr. Kürtösi László
Kutasi László
Portörő Gábor
Szélpál László

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Baróti Lajos
Gruborovics Tibor
Harangozó Sándor
Kocsis Lajos
Kotász Antal
Ladányi László
Orosházi László
Reményik László dr.

TÁMADÓK
dr. Hajós Imre
[namelink name="Hrepka Ádám"]
Kalmár György
Kozma Mihály
Nemes István
Kun Lajos
Nagy Antal
Pusztai László
Sándor Károly
[namelink name="Szabics Imre"]
Vass Ferenc dr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában