Helyi sport

2008.01.10. 21:16

Szlovák fiatalság, nem bohóság

Szeged - Vereséget szenvedett a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a szlovák Rózsahegy elleni Európa-kupa mérkőzésen. Az első összecsapáson a fiatal vendégegyüttes 11 ponttal győzte le a magyar bajnoki bronzérmest.

Süli József

Dobok az egyik oldalon, dobok a másik oldalon. Harmincfős szegedi táborral szemben húszfős szlovák drukkerhad foglalt helyett, és püfölte bőszen a dobokat. Remek hangulatban kezdődött az Európa-kupa-mérkőzés, amelynek tétje a legjobb tizenhat közé jutás. A jó hangulat kicsit elaltatta a hazai játékosokat, hiszen amikor először felnéztek az eredményjelzőre, akkor már 5–0 volt a Rózsahegynek.

Az időkérés és a cserék felrázták a magyar csapatot, olyannyira, hogy sikerült fordítani. Russai és Szlimák beállítása lendített a gárdán, így nem volt meglepő, hogy tíz perc után már 20–14 volt – ide.

Fotó: Frank Yvette

Különösen két rózsahegyi sztárt, Wilsont és Palusnát sikerült kikapcsolni a játékból, éppen ezért vergődött a szlovák gárda. Nem várt fordulatot hozott a második negyed. Előbb a szegediek támadásvezetése esett szét, majd a védekezés. Nem jöttek a pontok, és a Rózsahegy nemcsak a saját palánkja alatt szedte össze a lepattanókat, hanem a másik oldalon is. Fordult a kocka, az eddig statiszta szerephez jutó Lukacovicova szállította a pontokat, így a félidőben 36–32 volt a vendégcsapat javára.

A várt jó folytatás elmaradt. A harmadik és negyedik negyedben katasztrofálisan játszott a Szeged. Elképzelés nélkül, lassan szövögette támadásait. Pedig azért a vendégek sem játszottak hibátlanul. Két klasszisuk, Wilson és Palusna feljavult, ismét ők ketten szerezték a legtöbb pontot, így a végén már az volt csak a kérdés: mekkora különbséggel nyer a szlovák ezüstérmes...

Sajnos hazai oldalon egyetlen kimagasló produkció sem akadt, a centerek, a bedobók és az irányítók is csődöt mondtak. Sok mindent elmond, hogy Török és Vrancseva csak hat pontot szerzett, és Milena Tomova egy félidőn keresztül képtelen volt a gyűrűbe találni. Továbbjutás? Messzire került, hiszen 76–65-re nyert a Rózsahegy. Ilyen gyengén mindenesetre még egyszer nem játszhat a Szeviép. A fiatal szlovák gárda talán már elhiszi, hogy Szegeden kiharcolta a továbbjutást.
Sokáig nem lehet keseregni, hiszen holnap 17.30-kor a BEAC ellen hazai közönség előtt lép pályára a Szeviép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában