Helyi sport

2008.01.24. 19:21

Világgá repülnek a Démász-Szegedi VE kiválóságai

Lassan eljön kajakosaink, kenusaink számára a meleg vízi edzőtáborok ideje. A Démász-Szegedi VE válogatott versenyzői a világ különböző pontjaira utaznak: az állomások közt van az USA, Dél-Afrika, Ausztrália és Olaszország.

Mádi József

Nézzük, ki hova utazik a Démász-Szegedi VE kiválóságai közül!

Fokváros (Dél-Afrika)

Három szegedi kajakos, [namelink name="Sík Márton"], [namelink name="Csamangó Attila"] és [namelink name="Gyökös Lajos"] veszi az útirányt Dél-Afrika legdélebbi csücske felé. A start időpontja február 12.
– Hat hetet, egészen pontosan negyvenöt napot leszünk Fokvárosban – mondta Sík. – Már túl vagyunk egy kéthetes ausztriai sífutótáboron, a Dachstein-hegy lábánál lévő Ramsauban voltunk immár negyedszer, ahol mindennap két részletben harminc-negyven kilométert teljesítettünk, mellette pedig kondiztunk. Az elmúlt két hetet pedig Tatán töltöttük. Tavaly kétnapos városnézésen már voltunk Fokvárosban, akkor azt mondtuk, ide sem jövünk már vissza. Tévedtünk. Két edzőnk, Hüvös Viktor és [namelink name="Nagy László"] irányítja a munkánkat, mellettük pedig az egykori szegedi Hegedűs Róbert is segít majd.

A nagyításhoz kattintson a képre!
San Diego (USA)

A Démász-Szegedi VE-ből egyetlen kajakos, [namelink name="Keresztesi Alexandra"] repüli át az Atlanti-óceánt, hogy az Amerikai Egyesült Államok nyugati partvidékén, a mexikói határhoz közeli San Diegóban legyen a meleg vízi edzőtábora.
– Hét kajakos társammal, plusz edzőnkkel, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal február 29-én ülünk fel a repülőre – nyilatkozta Keresztesi, aki a váci ergométeres ob 1000 m-es számát megnyerte, míg 200 m-en nagy csatában szorult a második helyre. – Ugyanoda megyünk, ahol tavaly is voltunk. Jelenleg Budapesten edzünk, hétfőn, szerdán és pénteken reggel úszunk, kedden és csütörtökön reggel tanmedencézünk, míg minden hétköznap délután kondizás és futógépezés szerepel a kínálatban. A hétvégék még szabadok, de ez is megváltozik majd az USA-ban. Eddig sikerültek a vizsgáim is az SZTE mérnöki karán, tegnap például nemzetközi marketingből, és remélem, ami következik, a nemzetközi emberi erőforrás menedzsment tárgy is hasonlóan alakul.

Gold Coast (Ausztrália)


A legnépesebb szegedi küldöttség Ausztráliába repül: [namelink name="Vécsi Viktor"] edző és öt tanítványa vág neki február 18-án, hogy két átszállással (Szingapúr, majd Sydney) érkezzen meg Brisbane-be. Onnan már csak alig negyven kilométer a célállomás, Gold Coast.
– Rendkívül jó híreket kaptunk erről a helyről a kajakos Kucsera Gábortól, illetve az edzőkollégától, Séra Miklóstól, akik már négyszer készültek már Ausztrália keleti partvidékén, így bár mi először táborozunk ott, nekik is hála, ismerjük a körülményeket. Negyvenhat éjszakát töltünk itt, ez egyfajta központi tábor, így meglátogat minket a szövetségi kapitány, Angyal Zoltán is – mesélte Vécsi.

Sabaudia (Olaszország)


A kenus tréner felsorolásából hiányzik [namelink name="Joób Márton"]: ő egy KSI-s csapattal Olaszországban, Rómától száz kilométerre, Sabaudiában lesz nagyjából ezen időszak alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában