Helyi sport

2008.02.13. 19:42

A Szeviép ukrán centere gyorsan beilleszkedett a csapatba

A Rigából szerződtetett Olena Zserzserunova Győrben még nem vehette ki a részét a Szeviép sikeréből, a vasárnapi pécsi Magyar Kupa-negyeddöntőn viszont már fontos szerep várhat rá. Fodor Péter vezetőedző elégedett az eddigi tapasztalatokkal.

Méhes Gábor

– Olena volt a legkomolyabb jelöltünk. A felvételekből gyorsan kiderült, hogy játéka tökéletesen illik a csapat stílusához – kezdte a beszélgetést a tréner. – Képzett, jó kosarassal bővült a keretünk, aki nagyon gyorsan tanulja a számára új dolgokat. A védekezésbeli alapelveket már tisztáztuk. A támadójáték elsajátítása hosszadalmasabb feladat, de meggyőződésem szerint a Pécs ellen már hasznos tagja lesz a csapatnak, annál is inkább, mivel addig még hat edzés áll a rendelkezésünkre, hogy csiszoljuk az új szerkezetet.

Egy meghatározó játékos beépítése szezon közben nem könnyű eset, Fodor Péter edzői karrierje során egyszer találkozott hasonló kihívással.

– A paksi időszakban történt, hogy a gyengébben teljesítő litván Lukminastól meg kellett válnunk, és az amerikai Madison érkezett helyette. E tekintetben szerencsésnek mondhatom magam, mert a csapataimnál az idény kezdetére sikerült megtalálni a megfelelő játékosokat. Ez most egy speciális helyzet, amely ugyanúgy része az edzői pályának, mint a hétköznapi problémák.

Olena Zserzserunova a hét végén Pécsett igazolhatja hírnevét.
Fotó: Frank Yvette

A Szeviép játékosai a győztes győri rangadót követően a hagyományoknak megfelelően az Anna fürdőben regenerálódtak, és jó hangulatban kezdték meg a felkészülést a Pécs elleni csatára. Eközben Rátgéber László együttese a cseh Brnóval vívott Euroliga-párharcban edződött.

– Nem alapozhatunk arra, hogy a pécsiekből fizikálisan sokat kivett a három kőkemény kupameccs, Iványiék többször is bebizonyították, hogy képesek az utolsó erőtartalékokat is mozgósítani. A célunk, hogy a saját képességeink szerint a maximumhoz közel teljesítsünk, és akkor eséllyel futhatunk neki a jövő heti visszavágónak. Ha ezt sikerül elérni, már elégedett leszek.

Fánkkirálynő

Olena Zserzserunova remekül érzi magát új csapatánál, és a hangulatát még tovább javítja, hogy a jövő héten a férje, valamint kétéves kislánya is megérkezik Szegedre. Az angolja ugyan még nem tökéletes, ám a társakkal a két bolgár légiós, illetve egy mini angol-orosz szótár segítségével gond nélkül kommunikál. A mentalitására jellemző, hogy az elmúlt napokban a kötelező tréningek mellett egyéni futó és kondicionáló edzéseken vett részt, sőt már az első „csapatbulin" is túl van. Történt, hogy a győri bajnoki előtt [namelink name="Fürész Emőke"] csomagjából kimaradt a nélkülözhetetlen bemelegítőpóló, és a csapatkapitánynak büntetés gyanánt száz fánkot kellett sütnie a többieknek. A derék Olena miután „kivégezte" a maga emberes adagját, csak annyit mondott: – Remélem, Emő legközelebb is otthon felejted a trikót...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában