Helyi sport

2008.02.29. 19:49

Minőség és mennyiség a Démász-Szegedi VE-nél

Nagyon jó versenyszezont zárt a Démász-Szegedi VE evezős szakosztálya: a sportolók olyan eredményeket értek el, amelyek alapján az egyesület az országos rangsorban második, a vidéki klubok közül pedig az első helyen végzett.

Mádi József

Olyan eredményes évet zárt tavaly a Démász-Szegedi VE evezős szakosztálya, amelyre még nem volt példa. Az országos rangsorban ugyan a Csepel mögött a második helyen zárt, ám a vidéki egyesületek közül a legjobbnak bizonyult. Az elmúlt évek statisztikáit böngészve az derül ki, hogy a szakosztály pontszámban szinte ugyanazt hozta, mint korábban, ám az első Csepellel szemben csökkent a hátrány, míg a riválisok a Győrtől elvettek pontokat, ezzel pedig a szegedi klubot erősítették.

Az evezősök húzó korosztálya az ifiké volt, ám a serdülők is fejlődtek. Sőt akár a két generációt össze is moshatjuk, hiszen akad olyan fiatal egység (pl. a Matyasovszki Dániel és Radics Bence alkotta kormányos nélküli kettes háromszoros bajnok), aki fentebb, az ifiknél is jelentős eredményeket ért el.

– A korosztályok szinte teljesen lefedettek, a létszámuk fokozatosan nő, és a mennyiség szerencsére nem megy a minőség rovására – értékelt Dani Zsolt, a Démász-Szegedi VE evezőseinek vezetőedzője.

Tucatnyi ob-arany

Dani Zsolt szívesen sorolta azokat, akik a szakosztály legjobbjai voltak: a miniknél Baka Sándor és Karai Róbert, a serdülőknél Matyasovszki és Radics mellett Fehér Szabolcs, Pozsár Bence, az ifiknél Kiss V. Bence, Radics Béla, Dumitrás István, Balázs Réka és Tancsik Judit, a felnőtteknél dr. Csonka Csaba, Kónya Aliz és Kitka Gergely emelkedett ki. Az említettek Tancsik kivételével mind bajnokok voltak 2007-ben. A Démász-Szegedi VE evezősei a 2007-es ob-n 12 arany-, 17 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek. Csak összehasonlításul: 2006-ban több volt az elsőség (13), ám kevesebb a második (10) és a harmadik (6) hely.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában