Helyi sport

2008.02.11. 21:00

SZUE-sok Dél-Afrikában

Három hetet töltött a Toyota T-max-SZUE nyolc úszója a dél-afrikai Klerkdop Swags meghívására a fekete kontinensen.

Munkatársunktól

Mint Bán Sándor, a szegedi klub vezetőedzője elmondta: családoknál helyezték el a versenyzőket, akik majd nyáron viszonozzák a vendéglátást. A három hét alatt összesen 240 ezer métert úsztak mégpedig ideális körülmények között, hiszen az 1450 méter magasan lévő tízpályás úszómedencében egyedül voltak az edzésen. Naponta két foglalkozáson vettek részt a versenyzők. Mindössze a hétvégeken pihentek egy napot, amikor szafari és nemzetipark-látogatás, valamint kerti parti szerepelt a programban.

– Ez a huszonegy nap nemcsak a felkészülés szempontjából volt hasznos, hanem egyben az angol nyelvet is gyakorolhatták az úszóink. Amellett, hogy olyan körülmények között készülhettünk, amilyenről itthon csak álmodni lehet, a kint élő és edzősködő Annamária lányom szervezésében pedig még versenyen is lemérhették felkészültségüket a sportolóink – árulta el Bán Sándor vezetőedző.

A tartományi versenyen Lábdy Alexandra 100 és 1500 gyorson, Herczegh András 400 vegyesen, Vass Tibor 800 gyorson, Sibalin Flóra a gyermek korosztályban 800 gyorson, Gábe Tamás 100 és 800 gyorson, Stefán Gréta 100 pillangón, Király Bence az ifjúságiaknál 100 és 1500 gyorson, Jasper Venter 100 gyorson bizonyult a legjobbnak. Ezenkívül számtalan szép helyezést értek el a szegedi úszók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában