Helyi sport

2008.04.09. 11:11

Percről percre: Pick Szeged - Dunaferr 27-23

Óriási küzdelemben szerzett ismét előnyt a Szeged a kézilabda bajnokság elődöntőjében. A vendég újvárosiak a második félidő közepéig vezettek, ám az egy tucat találatig jutó Krivokapics vezérletével a Pick bírta jobban a hajrát.<a href="https://www.delmagyar.hu/sport/percrol-percre_dunaferr-pick_szeged_/2052915/#A"><img src="https://www.delmagyar.hu/ftp/img/audio_icon.gif" border="0" align="absmiddle"> <b>VIDEÓVAL ÉS HANGANYAGGAL</b></a>

Horváth Levente

Pick Szeged–Dunaferr SE 27–23 (13–14)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, elődöntő, harmadik mérkőzés.

Újszegedi sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.

Pick Szeged: PULJEZEVICS – Ghionea 3, KRIVOKAPICS 12 (5), Andjelkovics 2, Stamate 2, Petrea 2, Zvizej. Csere: MARJANAC (kapus), Djurkovics, Herbert, BAJUSZ 4, Osmajics, Vadkerti 1, Bendó 1. Edző: Vladan Matics.

Dunaferr: MIKLER – Miss 3 (2), Zubai Sz. 1, Tóth, Kemény, NAGY K. 4, Törő 6 (5). Csere: Stochl (kapus), Grebenár 3, ZUBAI G. 4, Sándor, Bozovics 2. Edző: Kolics János.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 11/7.

Már-már úgy tűnt, hogy az újvárosiak, akik korábban még soha nem tudtak nyerni Szegeden, meglepetést okoznak, ám a 12 gólig jutó Krivokapicsot nem tudták tartani és a végén elbuktak. A Szeged 2-1-re vezet a három győzelemig tartó párharcban.

A Pick trénere, Vladan Matics a mérkőzés után tömören úgy fogalmazott, hogy csak a győzelem számít. Hallgassa meg hanganyagunkat!Nem volt nyögvenyelős az összecsapás, inkább küzdelmes - fejtegette Vadkerti Attila. Hallgassa meg hanganyagunkat!A Dunaferr csapatkapitánya az újvárosi győzelem után - fogadásból - megszabadult a bajúszától. Kis híján a mellszőrzetét is gyantáztatnia kellett, ha a vendégek nyerni tudnak Szegeden, máris mehetett volna a kozmetikushoz. Hallgassa meg hanganyagunkat!60. perc: Krivokapics egy tucatnál jár, ez a mérkőzés utolsó találata 27-23.

58. perc: Krivokapics higgadtsága talán a győzelmet jelenti, időt kér a Dunaferr, Puljezevics is hozzáteszi a magáét 26-23.

56. perc: Nagy Kornél bombájánál még a kezét sem tudja felemelni Puljezevics 25-23.

55. perc: Herbert kiállítására érkezik Nagy Kornél lökete, majd Bendó fineszes találata 25-22.

54. perc: Zubai állítattja ki magát, Matics időt kér. Bajusz harcol ki büntetőt, amit Krivokapics zúz be, ez a tizedik gólja 24-21.

52. perc: Bajusz rántja ki a gödörből csapatát 23-21.

50. perc: Andjelkovics neve mellé a legjobbkor kerül a második gólja 22-21.

50. perc: Zubai beállóból ejti át Puljezevicset 21-21.

47. perc: Bajusz lő klasszikus átlövésgólt, Törő a második büntetőjét hibázza el 21-20.

46. perc: Zubai Gábor nincs megilletődve 20-20.

45. perc: Krivokapics kilencedik találatával visszaveszi a vezetést a Pick, legutóbb 6-5-nél volt nálunk az előny 20-19.

44. perc: Krivokapics büntetőjébe Stochl belekap, de a labda a hálóba hull 19-19.

41. perc: Ghionea góljára Bozovics felel, Miss büntetőt ront 18-19.

39. perc: Djurkovics kiállítása után Törő lő büntetőt 17-18.

39. perc: sebességet vált a Pick, most Andjelkovics hagyja faképnél az őrzőit 17-17.

38. perc: Bajusz farag a hátrányból 16-17.

35. perc: Miss, majd a túloldalon Krivokapics mutatja be hogyan kell büntetőt lőni 15-17.

34. perc: Törő durrant fölé büntetőből, talán a kapuba visszatérő Puljezevicstől ijedt meg.

32. perc: Bozovics, majd Nagy Kornél használja ki a védelem bizonytalanságát 14-16.

32. perc: Krivokapics egyenlít büntetőből 14-14.

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba
Jól kezdett a Szeged, ám negyedóra után érthetetlen módon megtorpantak, amit remekül kihasznált az újvárosi csikócsapat. A Pick kedvencek ólomlábakon lépegettek, miközben a vendégek száguldoztak a pályán.

29. perc: Krivokapics javít valamicskét a helyzeten, időt kérnek a vendégek, de már nem születik több gól a félidőben 13-14.

28. perc: Miss tekeredik ki, mint egy pióca és szívja a Szeged vérét, akárcsak Nagy Kornél, aki lerohanás után bosszantja fel a publikumot 12-14.

27. perc: Grebenár csücsülhet a padra, Krivokapics büntet 12-12.

26. perc: Vadkerti egyenlít, de csak ideiglenes az örömünk, mert Törő keze nem remeg meg a hétméteresnél 11-12.

25. perc: Krivokapics mutat meg valamit a zsenialitásából 10-11.

24. perc: Nagy Kornélt zavarják le, az előnyt Ghionea váltja gólra 9-11.

21. perc: Zubai Gábor könnyű gólja után harcra buzdítja az övéit az ezerfejű, Bajusz fogadja meg a tanácsot, Zvizej két percet pihenhet 8-11.

21. perc: Miss lövi be a büntetőt 7-10.

18. perc: Törő sem hibátlan már a hétméteres vonalról. Támadásban továbbra is gyámoltalan a hazai csapat, Matics időt kér.

16. perc: egyre nagyobb bajban a Pick, most Zubai Gábor gólja után aggódhatunk, a kapuban Marjanac váltja Puljezevicset 7-9.

15. perc: átveszik a vezetést a vendégek, Törő büntetőből eredményes 7-8.

13. perc: Stamate kaparja össze a kipattanót és helyez Mikler ketrecébe, az ellentámadásból ismét egyenlít a Dunaferr 7-7.

12. perc: itt a labda, hol a labda játék után Törő a legleleményesebb 6-6.

11. perc: Törő értékesíti biztos kézzel a hétméterest 6-5.

10. perc: Krivokapics bombája elé egy újvárosi találat is befér 6-4.

9. perc Zubai góljára Petrea felel 5-3.

7. perc: Djurkovics túlzottan határozott, a kiállítás sorsára jut. Grebenár talál be emberelőnyből, majd a túloldalon Petrea hátrányból ragaszt óriási gólt a felső sarokba 4-2.

5. perc: Beálló pozícióból is van már gólunk: Stamate a felelős érte 3-1.

5. perc: Törő hétméteresből veszi be Puljezevics kapuját 2-1.

3. perc: Ghionea csapja be a szélről Miklert 2-0.

2. perc: Krivokapics büntetőből szerzi az első gólt 1-0.

A Pick a Puljezevics - Ghionea, Krivokapics, Andjelkovics, Stamate, Petrea, Zvizej csapattal kezd.

A vendégek védekezőspecialistáját, Rosta Miklóst régi ismerősként köszöntötték a szegediek, ám hiába a lassan több évtizednyi barátság, alig ismertek rá. Történt, hogy az újvárosi győzelem után - fogadásból - levágatta jellegzetes magyaros bajuszát. Kölyökképe mindenesetre mindenkinek igen tetszett és arra a kérdésre is kivágta magát, hogy mi lesz, ha Szegeden is győznek. - Legyantáztatom magamról a szőrt - felelte. Rosta egyébként továbbra is sérüléssel bajlódik és csak akkor játszik, ha nagyon muszáj.

A Veszprém már páholyból figyeli, hogy a Pick avagy a Dunaferr követi-e a bajnoki fináléba. A Mocsai-legények az elődöntő harmadik mérkőzésén 37–23-al gázoltak át a Pler együttesén, így veretlenül várhatják a végső fázist.

A Szeged ugyanakkor hiába nyert magabiztosan a másik ág első mérkőzésén, a visszavágón alaposan megizzadt a kohók birodalmában, így a csata 1-1-ről folytatódik.

A hazaiaknál többen bajlódnak kisebb sérüléssel, de minden bizonnyal mindenki játékra jelentkezik. A szegediek válogatott kapusa, Puljezevics Nenad már Újvárosban is pályára lépett a második félidőben, szerdán pedig már az első perctől a "Superman" állhat a kapuban.

A Pick csapatkapitányát, Puljezevics Nenadot a második összecsapás után faggattuk, hogy mit vár a párharc folytatásától.

A Dunaferr fiataljait feltüzelte, hogy egyenlítettek a három győzelemig tartó elődöntőben, és azért hajtanak, hogy csak az ötödik meccsen dőljön el a párharc.

A Dunaújvárosban remeklő Grebenár Gábor a szerdai meccs után még egyszer visszatérne Szegedre az elődöntők során. Hallgassa meg hanganyagunkat!
T-Online hirdetés

Címkék#Pick-Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában