Helyi sport

2008.04.25. 23:19

Vasárnap 17 órakor: Makó FC–Vecsés

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 24. fordulójában holnap 17 órakor a negyedik helyen álló Makó FC a hetedik Vecsést fogadja az Erdei Ferenc téri sporttelepen.

Munkatársunktól

Immár tény: a Makó FC a Keleti csoport egyik színfoltja. Nagyszerűen szerepelnek a zöld-sárgák, annak ellenére, hogy a munka vagy az iskola mellett futballoznak, hetekkel ezelőtt bebetonozták magukat a táblázat negyedik helyére. Még sokáig ott is akarnak maradni, ehhez muszáj holnap hazai pályán legyőzni a Vecsést.

– Ősszel 1–1-re végeztünk Pisont István legénységével, méghozzá úgy, hogy a 92. percben még 1–0-ra vezettünk – emlékezett Kolozsvári János, az MFC edzője. – Ekkor viszont a játékvezető olyan tizenegyest fújt be a házigazdáknak, amit ők sem akartak elhinni. Berúgták, bennünket meg majd szétvetett a düh. Van miért törlesztenünk. A Vecsés „játszós" csapat, és annak ellenére, hogy a listavezető Kecskemét után mi kaptuk a második legkevesebb gólt, mi sem csak a védekezésre fektetjük a hangsúlyt. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy a két jó formában lévő csapat izgalmakban bővelkedő, remélhetőleg színvonalas kilencven percet produkál. Nyernünk kell!

A várható kezdőcsapat

Makó: Halász – Podonyi, Dálnaki, Szamosszegi, Gévay – Kulacsik, Béres, Puskás, Sztojanovics – Bány – Maróti

Az összeállítást illetően jó és rossz hírekkel is szolgált az edző:
– Sajnos kapitányunk, Magyar Kazincbarcikán begyűjtötte harmadik sárga lapját, viszont a több hetet kihagyó Sztojanovicsnak végre megvan az összes papírja, újra játszhat. És az is örömmel tölt el, hogy a sérüléséből felépült Schreiber teljes értékű munkát végez.

További párosítás: Mezőkövesd– FTC, Kecskemét–Baktalórántháza, Tuzsér–Cegléd, Tököl–Jászberény, Orosháza–Vác, Bőcs–Kazincbarcika, Szolnok–BKV Előre.

Szegeden a listavezető Békéscsaba

A labdarúgó NB III Alföld csoport küzdelme a 23. fordulóhoz érkezett. Megyénk mind a négy csapata ma 17 órakor lép pályára. A legnehezebb feladat a legutóbbi négy meccsén mindössze egy pontot szerzett Tisza Volán SC-re vár, amely az éllovas Békéscsabát – a második Baja előtt már öt ponttal vezetnek a viharsarkiak – látja vendégül. A kiesés elől menekülő Csongrádi Tiszapart SE – az elmúlt időszak alapján – a legjobb formában lévő megyei csapatunkat, az Algyőt fogadja, a HFC pedig Kiskunfélegyházán kísérli meg a pontszerzést.
További párosítás: Monor–Baja, Szigetszentmiklós–Honvéd II., Vasas II.–Dabas, REAC II.–Szolnoki Spartacus, Örkény–Gyula.

Ezek is érdekelhetik