Helyi sport

2008.06.27. 00:12

Ma kezdődik a Maty-éren a 2. olimpiai kajak-kenu válogató

Ma kezdődik a Maty-éren a második olimpiai kajak-kenu válogató, amely egyben az idei országos bajnokságként is funkcionál. Gyökös Lajos, a Démász-Szeged világbajnok kajakosa akár már ma délután kivívhatja a pekingi indulás jogát.

Méhes Gábor

A három héttel ezelőtti szegedi világkupán a Gyökös, Kökény, Vereckei, Horváth összetételű négyes a szlovák, a kínai és a német hajó mögött a negyedik helyen végzett, és a jobbik magyar négyesként lépéselőnybe került az olimpiai szereplés tekintetében. A 2006-os világbajnok kvartett egy esetleges mai győzelemmel lezárná a válogatót, ellenkező esetben viszont az úgynevezett „szétlövés" dönt Pekingről.

– A Világkupa után igyekeztünk kijavítani a hibákat, az ugyanis kiderült, hiába mentünk jól az előfutamban, éles helyzetben akad még csiszolnivaló – mondta Gyökös Lajos, az egység vezérevezőse. – Igaz, alig tíz nappal a verseny előtt ültünk össze, és a ritmus még nem állt arányban az erővel. Túl magas volt a csapásszám, a fiúk nem tudták kievezni magukat mögöttem, nyugodtabb ritmussal töbre vihettük volna.

A Gyökös-féle négyes elszántan készül. Fotó: Karnok Csaba

A Gyökös-féle négyes elszántan készül. Fotó: Karnok Csaba
Örömmel jelenthetem, az elmúlt napokban már nagyon szépen csúszott alattunk a hajó, és kifejezetten jó formában várjuk a versenyt.
A fiúk hangulata ismét a világbajnoki arannyal díszített 2006-os évet idézi, ami szintén fontos tényező lehet a négyes szereplését illetően.

– Az előző idény gyengébb eredményei komoly feszültséget szültek, szerencsére a tavalyinál most sokkal jobb a légkör. A döntőben óriási csatára számítok, a Kammerer-féle négyes, illetve az MTK-s csapat is nagyon erős, de úgy gondolom, nekünk van a legnagyobb esélyünk a győzelemre – folytatta a 28 éves kajakos. – Várhatóan 6–700 méterig két-három hajó együtt lesz majd az élen, és az az egység nyerhet, amelyik a hajrában képes lesz megújulni. Az edzéseink ebből a szempontból is meggyőzőek voltak, az utolsó 200 métert ugyanolyan gyorsan teljesítettük, mint az elsőt, és tudtunk két egyforma 500-at evezni. Ezek a momentumok már hasonlítottak a 2006-os eredményekre, és bízom abban, hogy a folytatás is hasonló lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában