Helyi sport

2008.06.11. 23:15

Öt év után újra hatodik az ASA-HNKC

Az ASA-HNKC élvonalbeli női kézilabdásai a 6. helyen végeztek a bajnokságban, ez utoljára öt évvel ezelőtt, a 2002/2003-as szezonban sikerült a kék-sárgáknak. Az idei eredménysort a magyar kupában a legjobb nyolc közé jutás teszi teljessé.

Imre Péter

A klubvezetőség által meghatározott cél a 6. hely volt, ezt 18 pontot (8 győzelem, 2 döntetlen, 12 vereség) szerezve elérte az ASA-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata, mégis ellentmondásos, érzelmektől túlfűtött szezonon vagyunk túl. A tréner, Rapatyi Tamás már a Dunaújvárostól elszenvedett tízgólos (19–29) hazai vereség után, április elején bejelentette: az idény végén távozik. A tervet mégis teljesítette a gárda, úgyis, hogy az utolsó hét bajnokiból csupán egyet nyert, hatot – köztük hozhatókat – elveszített.

– Nem ért meglepetés, rájátszás nélkül ilyen bajnoksággal kalkuláltam – közölte Rapatyi Tamás. – Hullámvölgyek minden csapat életében adódnak, ez alól mi sem lehettünk kivételek. Azt történt, amire gondoltam, de nem azt kaptam, amire számítottam. Szakmai célkitűzéseimet, terveimet nem tudtam megvalósítani, és az, hogy ez így lesz, már az elején kiderült. Azt követően már csak arra koncentráltam, hogy megfelelve az elvárásnak hatodikok legyünk. Sikerült. Öt év után érte el az együttes ezt a helyezést, ez tény – nem kell magyarázni, nem kell magyarázkodni.

A sötét mezes ASA-HNKC küzdelmes idényt tudhat maga mögött. Fotó: Tésik Attila

A sötét mezes ASA-HNKC küzdelmes idényt tudhat maga mögött. Fotó: Tésik Attila
A bajnokság során akadtak bravúros győzelmek (idegenben a Derecske, otthon a Debrecen és a Fehérép Alcoa ellen) és váratlan, fájó fiaskók (idegenben a Kiskunhalas, a Vasas és a Békéscsaba ellen) egyaránt. A pozitív oldalra sorolhatjuk a Győrtől a Rába partján „elszenvedett" 26–25-ös vereséget, úgy, hogy a kék-sárgáknak reális sanszuk volt a kontinens egyik legjobb alakulatának megtréfálására. A rosszal nem akart foglalkozni Rapatyi, aki megemlítette: annak örül, hogy eddig minden klubnál teljesítette a kitűzött célt.

– Sok jó emberrel ismerkedtem meg Vásárhelyen, és azt sem felejtem el, amikor nagyon kellett, összeszedte magát az együttes, és csapatként küzdött, harcolt. Mindenből lehet tanulni, okulni, és ebből a szempontból a vásárhelyi egy év edzői pályám tanulságos szakasza. A következő állomás Dunaújváros, Imre Vilmos segítője leszek a felnőtt csapatnál, valamint utánpótlás-szakágvezetőként dolgozom. Ez nagy kihívás és megtiszteltetés számomra. Vezetőedzői poszt? Nem az a lényeg, hanem a munka, és a Dunaferrnél izgalmas feladatok várnak rám. Az ASA-HNKC-nek azt „üzenem": sikerüljön megvalósítani az elképzeléseket, célokat. Ezt kívánom magamnak is.

A keret május 29-én tartotta utolsó tréningjét, és több mint másfél hónap múlva, július 21-én tartja az elsőt. Távozott Borbély Zsanett, Jenőfi Katalin (mindkettő Galati), Bloj Teodora, Nagy Renáta (utóbbi kettő Siófok), Sipos Krisztinával nem hosszabbítanak szerződést, Takács Dusmátát pedig kölcsönadják. Érkezett Gaál Adrienn és Alzbeta Pollakova (mindketten a Vasasból), valamint Domokos Kinga (Dunaferr). Rajtuk kívül biztos ott lesz még a rajtnál Vörös Henrietta, Alena Abramovics, Koroknai Viktória, Szepesi Ivett, Földes Kata, Gerstmár Renáta, Jókai Nóra, Wolf Alexandra, Olga Nyikolajenko, Varga Dóra és Fülöp Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában