Helyi sport

2008.06.03. 21:52

Vladan Matics vezetőedző éhes maradt

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának főszponzora részben elégedett a csapat hároméves szereplésével. Vladan Matics edző azonban néhány játékos teljesítményével nincs kiegyezve.

Süli József

Ez derült ki Pistrui Lászlóval és a trénerrel való beszélgetésünkből. Az előbbi kijelentette: az elkövetkező három év elvárása, hogy a csapat a Bajnokok Ligájában a legjobb négy között szerepeljen.

– Csak részben vagyok elégedett a csapat teljesítményével – fogalmazta meg markánsan a véleményét a főszponzor Szeviép egyik tulajdonosa, Pistrui László. A kézilabdát maradéktalanul imádó gazdasági vezető aztán arról beszélt, hogy a Bajnokok Ligájában egy-két, a szavaival élve „ütős" mérkőzésen megmutatta már a csapat a valós tudását. A magyar kupa megszerzését elégedetten konstatálta, ugyanakkor a bajnokságban az ötödik, mindent eldöntő összecsapáson mutatott lélektelen játékkal nagyon elégedetlen volt.

– Egyes személyek nagyon rapszodikusan teljesítettek. Ez egyrészt magyarázható néhány játékos rutintalanságával, de ami nagyon nem tetszett, egyesek rossz hozzáállásával. Reményeim szerint ez a helyzet már a következő bajnokságban megváltozhat, hiszen az új igazolásoknak köszönhetően szinte minden poszton elindulhat a rivalizálás. Ha ez az elvárásomnak megfelelően alakul, akkor három év múlva már olyan Pick Szeged lehet, amely a Bajnokok Ligájában a négy közé kerülhet – jelentette ki Pistrui László.

Vladan Matics edző, annak ellenére, hogy két évvel ezelőtt még a csapat egyik stabil játékosa volt, azzal dicsekedhet, hogy amióta irányítja a szakmai munkát, nem maradt a csapat aranyérem nélkül. Az első évben bajnoki címet, az idén pedig magyarkupa-győzelmet szerzett az irányításával a Pick Szeged.

Puljezevics Nenad a magyarkupa-döntő után büszkén emelhette magasba a serlegeket. Fotó: Schmidt Andrea

Puljezevics Nenad a magyarkupa-döntő után büszkén emelhette magasba a serlegeket.
Fotó: Schmidt Andrea

– Ez is bizonyítja, hogy mennyire éhes vagyok a sikerre – mondta mosolyogva a tréner. – Most a főétellel jóllaktam, mégsem volt teljes az étrend, mert a desszert, a bajnoki cím megtartása nem sikerült.

A fiatal szakember ezután egyesével górcső alá vette azt a három területet, amelyen szerepelt a csapat. A Bajnokok Ligájában 12 mérkőzésből kilencet megnyertek Andjelkovicsék. Természetesen nagyobb szerencsével jobban is szerepelhetett volna a csapat, ám a tréner elégedettségének adott hangot. A magyar kupában nyújtott harcos és fegyelmezett játékban nem volt kivetnivaló. A bajnoki döntőről azonban már más volt a véleménye:

– A norvégiai Európa-bajnokság után egy olyan csapattal kezdtük meg a tavaszi bajnokságot, amely tele volt csalódott játékossal. Az ősszel nagyszerűen küzdő társaságnak éppen az ellenkezője állt a rendelkezésre. Néha nagyszerűen játszott a gárda, máskor meg csapnivalóan, enerváltan. Három-kettőre kikaptunk a Veszprémtől. Szeretném nagyon gyorsan elfelejteni, mert a döntő mindenről szólt, csak a játékról nem. Az olyan hadjáratra, boszorkányüldözésre, ami lezajlott a szövetség asszisztálásával, nincs szüksége a magyar kézilabdának.

Vladan Matics néhány játékos esetében az egész évi teljesítmény alapján az értékelésre is vállalkozott. Luka Zvizejt abba a kategóriába sorolta, akivel maximálisan elégedett volt. Valentin Ghioneán még látszott a rutintalanság, de egy-két éven belül a jobbszélső poszt legjobbja lehet. Herbert Gábor úgy játszott, ahogyan elvárta a szakember. Daniel Andjelkovics hozzáállásával teljes mértékben elégedett a tréner, a kiállításaival azonban lerontotta teljesítményét.

– Vladimir Osmajics azt tette, amit elvártam tőle. Krivokapics Milorad nyújtotta a leghullámzóbb teljesítményt. Puljezevics Nenad pedig a tavasszal nem tudta megismételni az őszi, nagyon kimagasló játékát. Emberileg némileg érthető, hiszen neki nagyon nagy csalódás volt, hogy a válogatott nem jutott ki a pekingi olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában