Helyi sport

2008.08.06. 19:10

Az NB II-be vágyik a Tisza Volán SC új edzője, Buchholcz

Ha valakiről, akkor dr. Buchholcz Gáborról, a harmadosztályú Tisza Volán SC új vezetőedzőjéről elmondható, hogy ezer szállal kötődik Szeged labdarúgásához. A 35 éves szakember nagy vágya, hogy két év múlva csapatával az NB II-ben szerepeljen.

Szélpál László

Buchholcz Gábor egész eddigi élete a szegedi labdarúgás körül forgott. Tízéves korától, 1983-tól kezdődően igazolt futballistája volt a Szeol AK korosztályos csapatainak, majd 1997-től edzősködésre adta fejét. A Tisza Volán Focisuli által támogatott Makkosházi Általános Iskolában vette először szájába a sípot, mégpedig az 1989-ben születettekből álló fiúk trénereként. Mindvégig hűséges maradt tanítványaihoz, végigjárta velük a szamárlétrát, a mostani felnőttgárda keretében nyolcan maradtak abból a garnitúrából.

– A klub elnöke, Kővári Árpád megkeresett, és afelől érdeklődött, elvállalnám-e az U19-es korosztályos csapatomra épülő NB III-as együttes szakmai irányítását? Mivel nagy megtiszteltetésnek tartottam a felkérést, gondolkodás nélkül igent mondtam – válaszolta az edző arra a kérdésre, hogy miként került a harmadosztályú csapat kispadjára. – Élvezem a srácokkal való közös munkát, remélem, ez az érzés kölcsönös. Néhány rutinos, sok nagy csatát megélt labdarúgóval, gondolok elsősorban Mórocz Zsoltra és a többéves „vándorlás" után hazatérő Udvari Szabolcsra, elsődleges célom, hogy masszív csapatot alakítsak ki szegedi vagy Szegeden tanuló fiatalokból.

Buchholcz Gábor nem fél a kihívástól. Fotó: Frank Yvette

Buchholcz Gábor nem fél a kihívástól.
Fotó: Frank Yvette

A keret zöme az első olyan idény előtt áll, amikor nem azonos korúak, hanem felnőttek ellen kell bizonyítani.

– Nem csak én állok edzői pályám legnehezebb feladata előtt, a srácok is – folytatta Buchholcz. – Eddig a gyerekeket csak a szülők, a rokonok figyelték a mérkőzéseken, ez mostantól megváltozik. Mondtam is nekik, innentől kezdve az ország negyedik legnagyobb városát, Szegedet képviselik. Az NB III Alföld csoportjának mezőnye jelentősen átalakult, új csapatok érkeztek, a játékoskeretek kicserélődtek. Az őszi szezon végén a középmezőnybe, a 8–10. helyek egyikére várom együttesemet, de ez csak a kezdet, egy-két igazolással ugyanis reális esélyt látok arra, hogy két év múlva ilyenkor már az NB II-es rajtra készüljünk.

Szurkolói ankét

A labdarúgó NB III Alföld csoport hétvégi rajtja előtt a megújult szegedi együttes bemutatására az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil szurkolói mozgalom szurkolói ankétot tart. Az eseményen ott lesznek a Tisza Volán SC vezetői, a csapat edzője, Buchholcz Gábor, valamint a játékosok. Az ankét holnap 16.30-kor kezdődik a Szeged étteremben. A szervezők szeretettel várnak minden szegedi sport- és focibarátot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában