Helyi sport

2008.08.18. 21:48

Hit nélkül

A pekingi olimpián a magyar női kézilabda-válogatott utóbbi két mérkőzésen nyújtott teljesítménye csalódást okozott. Kovács Pétert, a Pick Szeged volt edzőjét, a török kézilabda-szövetség jelenlegi szakmai igazgatóját arra kértük, összegezze a látottakat.

Süli József

– Sokan az orosz csapat ellen mutatott játék után azt hangoztatták, Dél-
Koreával szemben semmi esélyünk nincs. Szintén ezt vallotta?

– Azzal a kitétellel, ha ugyanolyan lélektelenül, szétszórtan játszik a csapat, akkor esélytelenek lesznek. Sajnos ez ismétlődött meg.

– Miben kellene javulni?
– Nem látom a csapatjátékban az erőt, a hitet. Szétesik a játékunk. Ezt pedig csakis egy szakmai vezető teheti helyre. Ezek nélkül pedig egy olimpiát nem lehet sikeresen venni. Egyrészt rengeteg könnyű technikai hibát vétettünk, másrészt pedig alig ütközünk, küzdünk.

– Nem szakmai problémákra vezethető vissza az, ha nem sikerül a korábbi szarvashibát kijavítani?
– Egy nappal az olimpia megkezdése előtt nem szerencsés, ha a válogatott első számú szakmai vezetője lemond. Ez morális gondot okozhat. Kevés az esély arra, hogy ez a románok ellen a negyeddöntőben megváltozzon. Túl nagy csodák nem várhatók, kivéve egy női csapat esetében...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában