Helyi sport

2008.08.22. 23:20

Közel ezren tomboltak a Klauzál téren Vajda sikerére

Felrobbant az EDF Démász Szeged olimpiai fesztivál helyszíne, a Klauzál tér. Vajda Attila olimpiai aranyérme hatalmas örömet okozott, közel ezren tomboltak.

Kollégánk, Bátyi Zoltán sírt! Örömében! Vajda Attila győzelmét könnyezte meg a Klauzál téren, az EDF Démász olimpiai fesztiválon. Sokan tették ezt, sírtak a „mi Atisunk" sikere után. Csodás volt a hangulat. „Gyerünk!" – ordították több mint ezren ötszáz méternél! Ekkor még a Démász versenyzője nem volt a dobogón. Hétszázötvennél pedig már a szegedi versenyző volt az első helyen, és a tér nagy része felugrott, azt hitte, hogy Vajda már a célban van.

A lendület, a buzdítás nem lankadt, Janics Natasa kedvese, Csányi Szilárd és Natasa menedzsere Csonka Gábor is talpra ugrott: az utolsó 150 métert állva tombolták végig. Közben az egykori elnök, Vass György már könnyes szemmel nézte a hajrát. A két egykori válogatott kajakos, Petrovics Kálmán és Páger Zoltán bőszen lengetette a magyar zászlót. Ifjabb Gellért Ákos – Vajda egyik egyéni szponzorának, a Naturtex Kft.-nek a marketingfőnöke – vörösre tapsolta a kezét, Kalocsa László jégkorongedző pedig a széken ugrált.

Nagy volt az öröm. Fotó: Schmidt Andrea (Képgaléria)


A szőregi fiú olyat tett, amire már sokan vágytak: olimpiai aranyérmet szerzett. A célba érkezés után mindenki ölelt mindenkit, csókolgatta a mellette ülőt, pacsizott, ugrált. Kicsik és felnőttek. Bár a felnőttek is inkább gyerekeknek tűntek, mert úgy ugráltak. Micsoda feszültség szabadult fel az emberekben! Az aranyhiány a múlté lett, megkezdődött az aranyünnep.

„Gyerekek, ez megvan!" – üvöltött közel ezer ember. Majd a „Vajda Ati! Vajda Ati!" biztatásba kezdett a tömeg. Közel tíz percen keresztül zúgott Szeged belvárosa, éltették a sportbarátok a kenust. Néhány külföldi turista nem tudta, mi a „nyavalyának" örül ennyire mindenki, de ezzel különösebben nem foglalkozott senki. A szegediek ünnepeltek, a város második olimpiai bajnokát: Vajda Attilát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában