Helyi sport

2008.08.12. 23:51

Nemzetközi tornát rendez a GabonaTransz-Szeged

Edzőtáboron és felkészülési tornán is túlesett már a GabonaTransz-Szeged férfi tekecsapata. A hazai bajnokságra, a világkupára és a Bajnokok Ligájára edző együttes a hét végén nemzetközi tornát rendez.

Mádi József

Hasznos és jó volt – foglalták össze röviden a soproni/ritzingi edzőtábor tapasztalatait a GabonaTransz-Szeged férfi tekései. A csapat négy napot töltött a Kisalföld magyarországi és burgenlandi részén, ezalatt elég sok minden belefért a felkészülési programba.

– Négyszer dobtunk Ausztriában, az októberben a csapatvilágkupának otthont adó ritzingi létesítményben, ám hiteles képet nem kaptunk róla. Jelen állapotában nagyon rossz ugyanis a pálya, amely nincs letakarítva, így szaknyelven szólva a golyó úgy hajlott, mint a kifli. Azaz nem oda ment, ahova terveztük, hanem a bábuk felé tartva hirtelen kis ívben irányt váltott – mesélt tapasztalatairól az együttes egyik világbajnoka, Kakuk Levente.

Lábtenisz, úszás, tenisz, kispályás foci kifulladásig – ezek a kiegészítő sportágak tették változatossá a tekések napjait. Majd amikor a gárda hazaért, már megint utazott: Szolnokra, az I. Tisza-kupára. Itt a közvetlen hazai élvonal elindult, így aztán a szegediek remek képet kaptak saját és az ellenfelek jelenlegi állapotáról. A végeredmény azért árulkodik: a három világbajnokot is a soraiban tudó GabonaTransz A gárdája nyerte a négyfős csapatok versenyét...

A klub szombaton négy együttest felvonultató tornát rendez. Az újszegedi teke- és bowlingcentrumban 10 órakor kezdődő viadalon a házigazdák mellett a román Iasi, a BKV Előre és a Kunfehértó vesz részt.

A szolnoki eredmények
1. Tisza-kupa, Szolnok, csapat: 1. GabonaTransz-Szeged A (Kiss N. 629, Kakuk 623, Fekete 622, Karsai L. 597) 2470, 2. Zalaegerszeg 2404, 3. Szolnok 2401, 5. GabonaTransz-Szeged B (Földesi 599, Kiss Zs. 610, Lampert 574, Tátrai 531) 2304 fával. Egyéni: 1. Zavarkó (Kunfehértó) 634, 2. Molnár (Szolnok) 633, 3. Bese (Zalaegerszeg) 630, 4. Kiss N. (GabonaTransz-Szeged A) 629 fával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában