Helyi sport

2008.09.26. 21:35

Elnézést kért a pályát fellazító vállalkozó

Lapunkon keresztül is elnézést kért az érintettektől az a vállalkozó, aki fellazította a makói Erdei Ferenc téri sporttelep egyik edzőpályáját.

Szabó Imre

Döbbenet ült ki annak a hatvan gyereknek az arcára, aki csütörtökön, késő délután edzeni szeretett volna az Erdei Ferenc téri sporttelep egyik edzőpályáján – azt ugyanis addigra mintegy húsz centi mélyen fellazították. Az egyik lurkó édesapja, Rudisch Ferenc lapunknak elmondta: volt olyan gyerek, amelyik a könnyeit törölgette, amint megtudta, hogy a megszokott edzőhelyet aznap nem használhatják. A sporttelepen egyébként három pálya van, egy nagy, valamint két kisebb, inkább edzésre való, ám ezek közül most, hogy korábban sötétedik, az volna jobb a használatra, amit szavaik szerint felszántottak, mert ennek van világítása.

A területen a Szabókert Kft. végzett mélylazítást. A kft. vezetője, Szabó István lapunknak elmondta: olyan talajfelújító munkáról volt szó, amelynek elvégzésére a mostani időpont volt a legalkalmasabb; ezt egyébként garanciális megbízás alapján végezte. A talajlazításon kívül a fű újravetésére és szintezésre, illetve pótlólagos meliorációra is sor kerül, márpedig a füvet ilyenkor, ősszel kell elvetni, és ehhez egyébként is esőmentes időre volt szükség – aznap pedig az volt. A cég vezetője ugyanakkor elismerte, hogy hibázott, mert a fociklub vezetői közül csak egy embernek szólt előre, ő pedig az információt nem tudta továbbadni, mert külföldre utazott. – Emiatt személyesen kértem elnézést Ménesi Gábor elnöktől, de a gyerekektől és a szülőktől is szeretnék a lapon keresztül – mondta Szabó István.

Ménesi Gábor (balról) elnök és az egyik szülő, Rudisch Ferenc megdöbbenve áll a felszántott pályán. Fotó: Karnok Csaba

Ménesi Gábor (balról) elnök és az egyik szülő, Rudisch Ferenc megdöbbenve áll a felszántott pályán. Fotó: Karnok Csaba
Ménesi Gábor úgy fogalmazott: tisztában voltak azzal, hogy valamikor ősszel erre a munkára sor kerül, várták is az egyeztetést, amikor ezt a vállalkozóval megbeszélhetik, de elmaradt. Az egyesületnek azért különösen kellemetlen, ami történt, mert összesen nyolc csapatnak kell edzéslehetőséget biztosítaniuk az amúgy sem ideális állapotú telepen, ennek beosztása pedig így, hirtelenjében sok fejtörést okoz. Most azon gondolkoznak, hogy a fellazított talajú pálya lámpáinak egy részét átirányítják a szomszédosra, és így ott is lehet majd edzéseket folytatni, de bíznak abban is, hogy segítséget kapnak a várostól ahhoz, hogy fedett pályán is focizhassanak.

Vecsési bajnoki

Vasárnap Szolnok, szerdán Diósgyőr, ma 16 órától pedig Vecsés. A Makó FC NB II-es labdarúgócsapatának meccsidőpontjai és ellenfelei besűrűsödtek. A szerdai kupasiker után ma már ismét a bajnoki pontokért lépnek pályára a Maros-partiak.
– Nem leszünk agyonpihentek Vecsésen, az egyszer biztos – vélte Kolozsvári János vezetőedző. – Viszont győztes mérkőzésen vagyunk túl, és ez a játékost fel kell, hogy dobja, még ha le is van terhelve. A Diósgyőr elleni siker jó felkészülés volt. Egyetlen aggályom van: nehezen szerezzük a gólokat, igaz, egyet mindig találunk.

A várható makói kezdő: Czirbus – Rakonczai, Dálnaki vagy Varga R., Szamosszegi, Gévay – Magyar, Molnár V. – Kulacsik, Puskás, Bány – Maróti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában