Helyi sport

2008.09.14. 22:52

Harmadik helyen zárt a Szeged Beton

Az újszegedi sportuszodában megrendezett Turbo-Diapolo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatornán a házigazda Beton a harmadik helyen végzett. A viadalt a T-Mobile-Honvéd nyerte.

Szélpál László

Kásás Zoltán, a Szeged Beton VE mestere már a torna előtt megmondta, az eredmények különösebben nem érdeklik, az viszont igen, hogy meccsről meccsre lásson pozitívumot, fejlődést a csapat játékában. E kritériumnak többé-kevésbé megfelelt a Szeged. Ott volt például a szombati, Nagyvárad elleni meccs, melyet pocsékul kezdett a Beton. A romániai bajnok Barát Ferenc parádés védéseivel, Kádár Kálmán eredményes támadójátékával és Monostori Attila szigorú bekkelésével már 6–1-re, majd forduláskor 7–4-re vezetett. Ismerősen csengenek a felsorolt nevek? Nem csoda, hiszen valamennyien hosszabb-rövidebb időt eltöltöttek korábban a Szegedben, és akkor még nem szóltunk Zentai Tamásról, akinek a pályafutása Szentesről indult. A lényeg, hogy hiába látszott veszni a meccs, a remek szegedi hajrá majdnem három pontot hozott a konyhára. Végül elmaradt a győzelem, de a döntetlen összejött.
Említhetnénk a torna zárótalálkozóját is. Hibák természetesen ekkor is előfordultak a Szeged játékában, de mindig volt valaki, aki megrázza magát a Dinamo Moszkva ellen. Az egész héten a sportuszodában edzőtáborozó oroszokkal egyébként ez volt a hatodik kétkapuzás. Leginkább a kupa gólkirálya, Weszelovszky és az ügyes balkezesként megismert Vejzagics tudta, hogy mi a gyengéje Karelszkij kapusnak. Így aztán a hűvös időben kitartó drukkereket némiképp felmelegítette a harmadik helyet érő Beton-győzelem.

Harmadik helyen zárt a Szeged Beton a Turbo-Diapolo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatornán Fotó: Frank Yvette

Harmadik helyen zárt a Szeged Beton a Turbo-Diapolo-kupa nemzetközi férfi vízilabdatornán
Fotó: Frank Yvette

Kásás edző arcán sem az elégedettség jelei, sem a fordítottja nem volt látható. A tőle már megszokott higgadtsággal értékelte csapata teljesítményét:

– Számomra körülbelül azt nyújtotta a torna, amit vártam tőle. A nyáron átalakult a keretünk, az újaknak még meg kell ismerniük a régieket, és igaz ez fordítva is. Nyilván léptünk egyet ezen a téren, és az is biztos, hogy teljes létszámban idővel jóval többre leszünk képesek. Összességében rendkívül hasznosnak értékelem a tornát.

Eredmények

A Turbo-Diapolo-kupa szombati eredményei: Vasas–
T-Mobile-Honvéd 4–7, Nagyvárad–Dinamo Moszkva 10–7, Szeged Beton–Nagyvárad 10–10 (1–3, 3–4, 2–1, 4–2), gólszerzők: Weszelovszky 6, Komlósi 2, Vejzagics, Milos Korolija, ill. Kádár 5, Diaconu 2, Baidoc, Zentai T., Monostori; Dinamo Moszkva–Vasas 13–12. Vasárnap: Nagyvárad–T-Mobile-Honvéd 11–10, Szeged Beton–Dinamo Moszkva 14–13 (5–2, 3–4, 3–4, 3–3), gólszerzők: Weszelovszky 4, Vejzagics 3, Juhász Zs. 2, Lehmann, Milos Korolija, Komlósi, Molnár P., Kuncz, ill. Usakov 4, Zajcev, Jerisov, Pekovics 2-2, Jankov, Guszev, Gubarev.
Végeredmény: 1. T-Mobile-Honvéd 9 ponttal (41–36), 2. Nagyvárad 7 (42–39), 3. Szeged Beton 7 (40–40), 4. Dinamo Moszkva 3 (44–48), 5. Vasas 3 (33–37).

Különdíjasok; legjobb kapus: Barát Ferenc (Nagyvárad), legjobb mezőnyjátékos: Kádár Kálmán (Nagyvárad), gólkirály: Weszelovszky László (Szeged Beton – 14 találattal).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában