Helyi sport

2008.09.11. 23:08

Lovász zsuzsa szerint elérhető az ötödik hely

Lovász Zsuzsanna személyében nyolcvanszoros válogatott, vb-2., Eb-3., olimpiai 5., magyar bajnok és mk- győztes igazolt az ASA-Consolis-HNKC élvonalbeli kézilabdacsapatához. Szerinte a Vásárhely megszerezheti a 2008/2009-es szezonban a nemzetközi szereplést jelentő 5. helyet. Ígéri, a holnapi első hazai (új sportcsarnok, 18 óra) bajnokin a Debrecen ellen mindent megtesznek a győzelemért.

Imre Péter

– Mikor a vásárhelyiek megtudták, hogy Dunaújvárosban anyagi gondokkal küszködnek, azonnal megkerestek – kezdte történetét Lovász Zsuzsanna. – Szimpatikus volt a csapat, és a HNKC-ban való szereplést nagyobb kihívásnak tartom, mint a romániait – voltam ott próbajátékon –, ezért döntöttem a kék-sárgák mellett, és kötöttünk egy plusz egy éves szerződést. Remélem, segíthetek az együttesnek.

Elmondta, szerinte teljesíthető a célkitűzés az európai kupaporondot jelentő 5. hely megszerzése. Bár a mezőny erősödött, kiszámíthatatlanná is vált. Pályafutását az akkor még tizennyolc szakosztályos Vasasban, az előkészítőben kezdte a jobbszélső, és korábbi klubjaival, elsősorban a Dunaújvárossal nagyszerű sikereket ért el. Érmek garmadáját nyerte, ezek közül kiemelkedik a 2004-es bajnoki cím és kupagyőzelem. Az olimpia is meghatározó a sportolók életében (Athénban lehetett ott), de legszívesebben a horvátországi világbajnokságra gondol vissza:

– Nagyon szép emlék! A finálé fergeteges volt, életemben nem játszottam annyi magyar előtt, még itthon sem, mint akkor. A lelátó piros-fehér-zöldbe öltözött, és aki nem jutott be a csarnokba, előtte állva, izgulva rádión hallgatta a közvetítést. Hogy mi történt az utolsó öt-hat percben? Jómagam is pályán voltam, nem tudom, és nem is lehet megmagyarázni. Ha tisztában lennék vele, akkor nem ezüstérmes lennék, hanem világbajnok. Nehéz ezt elemezni, megemészteni, talán még mostanra sem sikerült teljesen.

Lovász zsuzsa szerint elérhető az ötödik hely

Lovász zsuzsa szerint elérhető az ötödik hely
Edzői közül Mocsai Lajost nagyon nagyra tartja, de minden trénerétől kapott valamit. Ott volt a pekingi olimpiára készülő keretben, de az ötkarikás játékokra nem jutott ki. Ezzel kapcsolatban csupán annyit jegyzett meg: „Egyszer odakerülsz, máskor nem, nem szeretnék erről beszélni; így döntöttek, elfogadtam, nem volt más választásom".

Vissza Vásárhelyre. Az ASA-Consolis-HNKC keretéből többeket régóta ismer, Jókai Nórát Győrből, Gerstmár Renátát Dunaújvárosból, Gaál Adriennt a korábbi válogatott edzőtáborból. A várossal hamar megismerkedett, megbarátkozott.

– Még nem mindenhová találok el egyedül, a sportolók törzshelye, a Piros presszó az egyik kivétel, de a lányok segítenek, mindig magukkal cipelnek. Tetszik a város, a szerződés időtartamára Vásárhelyre költöztem, albérletben élek. Babonák? Tele vagyok velük. Nem tárgyakhoz, figurákhoz kötődnek, rituálék, hogy a mérkőzések előtt mit milyen sorrendben csinálok. Megnyugtat, ezen már nem múlhat... Jósolni nem szeretek, annyit azonban ígérhetek: a Debrecen elleni első hazai meccsen mindent megteszünk a győzelemért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában