Helyi sport

2008.09.23. 22:19

Meccs nélkül elvesztett pontok

Berettyóújfalu–Legrand-MetalCom-Szentes 0–0. A futsal NB I-ben igen ritka ez az eredmény. Nehezen is hittük el. Amikor azonban jobban belemélyedtünk a mérkőzés jegyzőkönyvének olvasásába, láthattuk, csak a hazai játékosok neve szerepel abban, a vendégek oldala üres.

Munkatársunktól

Hogy ez miért történt így? Mert a Legrand-MetalCom-Szentes nem utazott el Berettyóújfaluba a futsal NB I harmadik fordulójában. Az okokról az edzőt, Némethy Lászlót kérdeztük.

– Mivel a játékosaim nagypályán is érdekeltek, számunkra rossz volt az időpont. Ezt tudattuk a szövetséggel és a berettyóiakkal is, akik azonban nem voltak tekintettel a kérésünkre, mondván: már meghirdették a mérkőzés időpontját, és a szurkolóik is így tudják. Így aztán nem láttuk értelmét annak, hogy a többnyire tartalékjátékosok és ifisták alkotta gárda súlyos vereséget szenvedjen a bajnoki címvédő otthonában. Fáj a szívem azért, hogy ezt kellett tennünk. Ha méltánytalan büntetést kapunk, akár még a visszalépést is fontolóra vesszük – mondta a tréner.

Hogy ilyenkor mi a büntetés? Erről Kormányos Gábor, a Csongrád megyei Labdarúgó-szövetség főtitkára nyilatkozott: – Ha igazolja a Szentes, hogy jelezte a szövetségnek, miért nem volt ott, és ezt a szövetség tudomásul veszi, akkor a három pontot 5–0-s gólkülönbséggel a Berettyóújfalu kapja. Ennek következményeként a Szentes a két csapat következő meccsét is Berettyóújfaluban kénytelen lejátszani. Ha viszont nem így volt, azaz a szövetség nem vette tudomásul a lemondás indokát, akkor a fentiek mellett még három büntetőpontot is levonnak a szentesiektől. Várhatóan az előbbi döntés a valószínű. Egy bajnokságon belül egy csapat az első ilyen tettnél a meccs elvesztésén kívül semmilyen más büntetést nem kap, a másodiknál pluszretorzióként fegyelmi szankció, például pénzbüntetés következik, a harmadiknál már büntetőpont-levonás, a negyediknél pedig kizárás is – mondta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában