Helyi sport

2008.09.17. 22:34

Nyolc közé vágynak az SZTE-Szedeák kosarasai

Vasárnap este hat órától saját közönsége előtt, az újszegedi sportcsarnokban is bemutatkozik az SZTE-Szedeák NB I B csoportos férfi kosárlabdacsapata. A szegedi egyetemisták a nyári igazolások után megerősödve vágnak neki az új bajnokságnak.

Munkatársunktól

Az SZTE-Szedeák az NB I B újoncaként az előző szezont a 13. helyen zárta, ezzel teljesítette a biztos bennmaradásra vonatkozó terveket. A csapat meghatározó játékosai közül „csak" Tanács Attila távozott, a korábban az élvonalt is megjárt kosaras a német harmadik ligában folytatja pályafutását. Az érkezési oldalra négy név került: a saját nevelésű Kukla Zsolt visszatért Vásárhelyről, míg az egyetemi felvételiknek köszönhetően Rezák Tamás Kecskemétről, Blahó Barnabás Székesfehérvárról, Treba Kovács János pedig Jászberényből költözött Szegedre.

– Valamennyien erősítést jelentenek, így a játékosállományunk a tavalyihoz képest jóval szélesebb variációs lehetőségeket biztosít – mondta Nyilas István, az SZTE-Szedeák vezetőedzője. – Más kérdés, hogy a keretünk meglehetősen későn állt össze, ezzel is magyarázható, hogy az első fordulóban az A csoportos kosarasokkal kiálló Debrecen vendégeként gyenge teljesítményt nyújtottunk. Úgy gondolom, edzésről edzésre jobbak, összeszokottabbak leszünk, és ennek jeleit már a vasárnapi, Salgótarján elleni mérkőzésen látni szeretném.

A fiatal szegedi együttesnek nem lesz könnyű dolga. A Nógrád megyei alakulat a nevek alapján a bajnokság legerősebb csapata lehet, sorait a nyáron korábbi első osztályú profikkal – többek között Sebők Tamással, Vavra Andrással – izmosította meg.

A B csoport létszáma a 2008/2009-es évadra húszról huszonnégy csapatra bővült, és már az első forduló után kijelenthető: a mezőny jóval erősebb a tavalyinál. Az NB II-ből feljutott csapatok kivétel nélkül a Keleti csoportba kerültek, ráadásul a Salgótarján, az Eger, a Szolnoki Főiskola, valamint a Debrecen II. is komoly célokkal vágott neki az idénynek, a nyitányon aratott győzelmeik pedig igazolják, hogy a tervek nem alaptalanok. Az SZTE-Szedeák a vaskosabb költségvetéssel büszkélkedő klubokkal is igyekszik lépést tartani.

– Gazdálkodásunk stabilnak mondható, de napról napra termelődnek az újabb kihívások. A következő egy-két hónapban például az egyesületünket érintő, terembérleti kérdésekre kell megoldást találnunk – fogalmazott dr. Kardos Péter, az SZTE-Szedeák elnöke. – Ami a felnőttcsapatot illeti, 2006-ban egy hároméves programot határoztunk meg. Ennek első két feladatát már teljesítettük: feljutottunk az NB II-ből, és gond nélkül kiharcoltuk a bennmaradást az NB I B-ben. Ebben az évben jó lenne a mezőny első harmadában végezni, de akkor sem lesz okunk a csalódottságra, ha az idényt mondjuk a tizedik helyen zárjuk.
Az SZTE-Szedeák hazai mérkőzéseit a nyugdíjas és a diák szurkolók továbbra is ingyen tekinthetik meg.

Címkék#Szedeák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában