Helyi sport

2008.11.21. 21:59

A mágikus tizenhármas

Az alapszakasz végkimenetele szempontjából is kulcsfontosságú mérkőzés vár ma este az MKB-Euroleasing Sopron és a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatára. A hazai pálya a bajnoki címvédő mellett szól, ugyanakkor a szegediek nem titkolt szándéka, hogy az utolsó pillanatig megnehezítsék az Euroligában edződött riválisuk dolgát.

Méhes Gábor

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata eddig mind a tizenkét tétmérkőzését megnyerte a 2008–2009-es szezonban. A sors úgy akarta, hogy a babonások számára kritikus tizenharmadik az idény egyik legnehezebb ütközete legyen, persze a szakmai stáb és a játékosok a számmisztika kutatása helyett a minél alaposabb felkészülésre fordították energiájukat.

– Részletesen kielemeztük a Győr elleni legutóbbi Európa-kupa-mérkőzésünk tapasztalatait, és nem kétséges, amennyiben Sopronban hasonló hibákat követünk el, mint az első vagy a harmadik negyed során, legalább húszpontos vereség vár ránk – jelentette ki Donkó Orsolya, a Szeviép vezetőedzője. – Szerdán a védekezésünk az utolsó öt percben működött a legjobban, fizikálisan tehát jól bírtuk a kupacsatát, és úgy gondolom, a mai rangadón is a védekezés lehet a döntő tényező. Támadásban megpróbálunk a Brnóhoz hasonló stílust alkalmazni, a csehek ugyanis a soproni Euroliga-mérkőzésen kevés leütéssel, sok passzal játszottak, és ebből igyekeztek megtalálni a legjobb helyzeteket.

A Sopronból szerződtetett Németh Bernadett (6) először játszik bajnokit volt csapata ellen. Fotó: Schmidt Andrea

A Sopronból szerződtetett Németh Bernadett (6) először játszik
bajnokit volt csapata ellen. Fotó: Schmidt Andrea

A szegedi keretből Desire Almind kisebb megfázással küzd – az amerikai légiós szereplése szerencsére nem forog kockán –, míg a bajnokságban még százszázalékos címvédőnél Horti Dóra bokasérülése okoz némi fejfájást Székely Norbert vezetőedzőnek.

– A Szeviép az elmúlt hetek veretlenségi sorozatával bizonyította erejét, több olyan játékossal rendelkezik, akik képesek eldönteni egy mérkőzést – mondta érdeklődésünkre a fiatal soproni tréner. – A hazai pálya egyben pluszterhet is jelent, mivel sokan úgy gondolják, idehaza illik behúznunk ezt a találkozót. Szeretnénk azt az intenzív, gyors kosárlabdát játszani, amelyet az Euroligában megszokhattak tőlünk a szurkolóink, és perdöntő lesz, hogy melyik csapat tudja az alapjátékát a másikra ráerőltetni. Nyerni akarunk, de a győzelem érdekében mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy Euroliga szinten kell teljesítenünk.

A tét súlyát jelzi, hogy a játékvezetői bizottság három bírót delegált a mérkőzésre: a sípot a Bodnár, Makovsky, Balog trió fújja.

Estére pedig az is kiderül, szerencsét hozott-e a bűvös tizenhármas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában