Helyi sport

2008.11.02. 22:24

LEN-kupa nyolcaddöntőben a Szeged Beton

Bejutott a férfi vízilabda LEN-kupa nyolcaddöntőjébe a Szeged Beton. Varga Tamásék a csoportgyőztes Barcelonával léptek tovább a Montpellier-ben rendezett J jelű kvartettből.

Szélpál László

Hozta a kötelezőt a Szeged Beton, mégsem lehet felhőtlen a Tisza-partiak öröme. Úgy tervezték ugyanis, hogy csoportelsőként lépnek tovább a LEN-kupa nyolcaddöntőjébe. Ez az eredmény bőven benne volt a csapatban, de sajnos benne is maradt.

Pedig jól kezdődött számukra a montpellier-i meccssorozat. A házigazda franciáknak még a szoros eredmény elérésére sem volt esélyük. Baksa, Weszelovszky, Varga T. és Lehmann vezérletével tulajdonképpen már pénteken eldőlt a továbbjutás. A csoportrangadónak viszont a szombati, Barcelona elleni ütközet számított. Nem tündököltek a szegediek, a negyedik negyed elején mégis vezettek 9–8-ra. A hajrá azonban a katalán egylet fölényében telt el, így jobb híján bele kellett törődni a kínosnak talán nem nevezhető, de mindenképpen nem várt eredménybe. Saját magukat verték meg Komlósiék, és ezért még akár nagy árat is fizethetnek. A kvartettelsőség így elúszott, ez pedig azt jelenti, hogy a nyolcaddöntő sorsolásán a várt könnyebb rivális ellen jóval erősebbet kaphatnak. Csoportmásodiknak csoportelső jár...

A tegnapi, Szczecin elleni meccsen Kásás Zoltán edző azoknak adott több lehetőséget, akik addig kevesebbet játszottak. A kiütéses győzelem így sem forgott veszélyben.

Nem Weszelovszkyn (10) múlt, hogy elmaradt a csoportelsőség. Fotó: Miskolczi Róbert

Nem Weszelovszkyn (10) múlt, hogy elmaradt a csoportelsőség. Fotó: Miskolczi Róbert
[namelink name="Kásás Zoltán"] mégsem volt elégedett, kritikáját nem rejtette véka alá:
– A minimális célt, a továbbjutást ugyan teljesítettük, mégis bosszús vagyok – mérgelődött. – A Barcelona ellen úgy játszottunk, mint aki altatót vett be. A spanyolok hozzánk képest profi csapat. Kistestűek, mégis leiskoláztak bennünket. Direkt felhívtam a figyelmet két játékosukra, erre fel a tizenegy góljukból hetet szereztek... De beszélhetnék a lövéseinkről is. Vannak a csapatban, akik olyan gyengéket dobnak kapura, hogy el lehet olvasni a labdán a feliratot. Már idegesítő, hogy edzéseken meg csak úgy süvítenek a löketek. Nem tudom, miért szenvednek önbizalomhiányban. A jó csapat ismérve, hogy meccsről meccsre nem ingadozik a teljesítménye. Nos, mi sajnos nem beszélhetünk erről.

Akinek nem inge, nem veszi magára. Ebbe a körbe tartozik Weszelovszky László is, aki a Montpellier-nek öt gólt dobott, a Barcelonának hármat, a Szczecinnek meg kilencet.

– Legfőbbképpen azért dühítő a második helyünk, mert a kvartettgyőztes Barcelona semmivel sem jobb csapat, mint például az Újpest – jegyezte meg a csoport gólkirálya. – Jól kitoltunk magunkkal, a folytatásban így biztosan kiváló gárda ellen kell pólóznunk. Mi hoztuk nehéz helyzetbe magunkat, nekünk kell a bakit kijavítanunk.

A csoport végeredménye

1. Barcelona 3 3 – – 46 – 23 9
2. Szeged Beton 3 2 – 1 40 – 24 6
3. Montpellier 3 1 – 2 26 – 28 3
4. Szczecin 3 – – 3 15 – 52 0


Tizenhatan maradtak a LEN-kupában

A hét végén a 32-es mezőny megfeleződött. A három magyar csapat közül a Honvéd első, a Szeged második helyen került a nyolcaddöntőbe, az Újpest kiesett.
Továbbjutottak, I csoport (Nagyváradon): 1. Vaterpolo Akademija (montenegrói), 2. Nagyvárad (romániai). J csoport (Montpellier): 1. Barcelona (spanyol), 2. Szeged Beton. K csoport (Budapest): 1. Honvéd, 2. Hiosz (görög). L csoport (Barcelona): 1. Kazany (orosz), 2. Sant Andrea (spanyol). M csoport (Athén): 1. Panioniosz (görög), 2. WPC Beograd (szerb). N csoport (Újvidék): 1. Vojvodina (szerb), 2. Vuliagmeni (görög). O csoport (Nápoly): 1. Posillipo (olasz), 2. Mornar Split (horvát). P csoport (Rijeka): 1. Dinamo Moszkva (orosz), 2. Primorje Rijeka (horvát).
A Szeged a nyolc közé jutásért valamelyik csoportelsővel mérkőzik. A sorsolást november 9-én Budapesten tartják.

Eredmények

J csoport, 1. forduló: Montpellier–Szeged Beton 6–10 (2–3, 2–3, 0–3, 2–1), a szegediek gólszerzői: Weszelovszky 5, Varga T. 3, Lehmann 2; Barcelona–Szczecin 21–4; 2. forduló: Barcelona–Szeged Beton 11–10 (4–3, 1–1, 2–3, 4–3), a szegediek gólszerzői: Weszelovszky, Milos Korolija 3-3, Vejzagics 2, Varga T., Varga P.; Montpellier–Szczecin 11–4; 3. forduló: Szeged Beton–Szczecin 20–7 (7–2, 2–1, 7–0, 4–4), a szegediek gólszerzői: Weszelovszky 9, Varga P. 3, Juhász Zs. 2, Vejzagics, Lehmann, Milos Korolija, Komlósi, Molnár P., Török B.; Montpellier–Barcelona 9–14.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában