Helyi sport

2008.11.02. 10:19

Szeged Beton: egy győzelem, egy vereség

A férfi vízilabda LEN-kupa második, a franciaországi Montpellier-ben zajló csoportkörének J jelű kvartettjében két nap után egy-egy győzelemmel és vereséggel áll a Szeged. Amennyiben érvényesül a papírforma, akkor a spanyol Barcelona mögött a Beton kerül második helyen a nyolcaddöntőbe. Vasárnap délelőtt minden kiderül.

Szélpál László

Az első selejtezőkör után szerette volna a Szeged Beton a másodikat, a 32-es mezőny J jelű kvartettjét is megrendezni. Ugyan a terve dugába dőlt, de amikor megtudták a riválisok névsorát a Tisza-partiak, nem sírták tele zsebkendőiket, másképp fogalmazva: úgy utaztak Montpellierbe, hogy onnan kötelező a nyolcaddöntőbe továbbjutni. Ehhez pedig nem szükségeltetik más, mint a csoport első két helyén végezni.

A továbbjutás szempontjából a legfontosabb meccsel, a házigazda Montpellier ellenivel rajtoltak még péntek késő este Baksa Lászlóék. Nagyon igyekeztek a franciák, és a portugál, német bírópáros is elég sok mindent tett a meglepetésért, de hiába ítéltek temérdek kontrát Milos Korolija és társai ellen, erőfeszítésük nem járt sikerrel: Weszelovszky László öt, Varga Tamás három, valamint Lehmann István két góljával a záró, negyedik negyed elején már 10–4-re vezetett a Szeged. Ugyan a meccs utolsó két találatát a nyáron a Betonnal is hírbe hozott holland Mathijs de Bruijn vezette gallok szerezték, de ez számukra nem volt több szimpla szépségtapasznál.

Tegnap este már a csoportelsőség volt a tét a CN Barcelonával szemben. A győztes minden bizonnyal a kvartett élén végezve a nyolcaddöntőben a nyolc csoportmásodik egyikével csap majd össze. Úgyhogy egyáltalán nem volt lényegtelen az eredmény. A spanyol gárdának a lengyel Szczecin ellen pénteken nem kellett megszakadnia (21–4), magyarán: igencsak rápihenhettek a mieinkre.

Varga Tamásék (fehérben) valószínűleg lemondhatnak a csoportelsőségről. Fotó: Miskolczi Róbert

Varga Tamásék (fehérben) valószínűleg lemondhatnak a csoportelsőségről.
Fotó: Miskolczi Róbert

A Beton csapatának mérkőzéseit még sohasem vezette női bíró. A Barcelona elleni volt a debütálás, köszönhetően bizonyos Wengenroth Martinelli Ursula kisasszonynak. Sajnos a svájci hölgy nem hozott szerencsét a szegedieknek. De még mielőtt bárki rá fogná a 11–10-es vereséget, gyorsan kijelentjük: nem rajta múlott. Sokkalta inkább azon, hogy a Kásás-legénységből többen is csak valós tudásának jó ha a felét nyújtotta. Ahogy Juhász György szakosztály-igazgató fogalmazott: Komlósiék magukat verték meg. Pedig a negyedik negyed elején még 9–8-as szegedi vezetés állt az impozáns uszoda eredményjelzőjén, de az ezt követő három barcelonai gól nagy valószínűséggel azt eredményezi, hogy elúszott a betonos csoportgyőzelem.

A mai zárónapon a Tisza-partiak a nagyon gyenge Szczecinnel 9.30-tól játszanak. Borítékolható Juhász Zsolték magabiztos sikere, de a végső csoportsorrendről csak a 11 órakor kezdődő Montpellier–Barcelona találkozó dönt.

Eredmények

1. forduló: Szeged Beton VE–Montpellier 10–6 (3–2, 3–2, 3–0, 1–2), szegedi gólszerzők: Weszelovszky 5, Varga T. 3, Lehmann 2. Barcelona–Szczecin 21–4 (3–1, 6–2, 7–1, 5–0),

2. forduló: Barcelona–Szeged Beton 11–10 (4–3, 1–1, 2–3, 4–3), a szegedi gólszerzők: Weszelovszky, Milos Korolija 3-3, Vejzagics 2, Varga T., Varga P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában