Helyi sport

2008.11.19. 21:54

Tornádó, a hódító team

A Szeged Tornádó Team görkoris egyesület hét éve alakult meg. Az első edzésen nyolcan vettek részt. Mára több száz főre duzzadt a társaság.

Süli Róbert

2001-ben is egy lelkes kiscsapat látott munkához Szegeden. Garzó Erika és Kéri Ferenc edző a fejébe vette, hogy a városban meghonosítja a görkorcsolyázást. Az első edzésen nyolcan vettek részt. Nem kellett ekkor attól tartani, hogy nem lesz hely az, hiszen csak kevesen hódoltak a sportágnak.

Hét év alatt meghódították Szegedet. Elkészült a pláza mellett az ország egyik legjobb görkoripályája, és most már több százra tehető azoknak a száma, aki rendszeresen megfordulnak a klubban. Az, hogy népszerű lett a sportág, az edzők fanatizmusának is köszönhető. Öt éve több oviban (legalább ötszázan ismerkednek meg rendszeresen) tartanak foglalkozásokat, így már a kicsik is megismerkednek a sportág alapjaival. Mivel már itt megszeretik a görkorit, ők nem szakadnak el, és továbbra is járnak az edzésekre.

A tornádósok a jó időt kihasználva a szabadban edzettek. Fotó: Karnok Csaba

A tornádósok a jó időt kihasználva a szabadban edzettek.
Fotó: Karnok Csaba

A sikerek sem maradnak el, az ország legeredményesebb klubja a Tornádó Team. Országos bajnoki címek mellett idén már nemzetközi szinten is jegyzetté vált az egyesület. Sántha Blanka nemcsak itthon, hanem külföldön is legyőzhetetlen. Sebők Kriszta megnyerte a zágrábi Európa-kupát, Dékány Bence pedig második lett. Fehér Zoltán a sportág Európa-bajnokságán tette le a névjegyét, hetedik helyen végzett.

Ahhoz, hogy egyre többen görkoriznak, a Skate Night, azaz a görkoris esték is nagyban hozzájárult. Márciustól októberig minden hónap első keddjén megmozdul Szeged, kicsik és nagyok közösen róják a kilométereket. Ez remek buli, igazi kikapcsolódás, ahol a mozgás a lényeg.

A Tornádó Team versenyzői – nyolcvanan vannak – nem állnak le a téli időszakban sem, amíg jó idő van, kint is edzenek, de az SZVSE tornacsarnokában is rendszeresen gyakorolnak, mert jövőre még jobb eredményeket szeretnének elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában