Helyi sport

2009.04.16. 22:22

Döntőben a Szeviép!

Története során először bajnoki fináléba jutott a Szeviép Szeged, miután az elődöntő harmadik mérkőzésén idegenben győzte le a MiZo Pécs együttesét. A Tisza-partiak 12 ponttal, 77-65-re múlták felül a baranyaiakat.

Delmagyar.hu

MiZo Pécs 2010–Szeviép-Szeged 65–77 (16–16, 24–19, 12–20, 13–22) Uniqa NB I A csoportos női kosárlabda-elődöntő, harmadik mérkőzés.
 
Pécs, 2300 néző. Vezette: Bodnár, Ádám, Benczur.

Pécs: Iványi 11/6, Török 6, Raksányi 4, VAJDA 22/3, Ohlde 12. Csere: Sarok 6/3, Krnjics, Somogyi, Mészáros 4/3. Edző: Fűzy Ákos.

Szeviép: NÉMETH 8, FÜRÉSZ 18, LACZI 7/3, MASLOWSKI 21/3, ZSERZSERUNOVA 21/15. Csere: Szakács 2, Russai, Vincze. Edző: Donkó Orsolya.

Kipontozódott: Sarok (39. perc), Török (40.).
A párharc végeredménye: 2–1 a Szeviép-Szeged javára.

Donkó Orsolya, a Szeviép-Szeged vezetőedzője: – Elhittük, hogy nyerhetünk, és ez volt a győzelem nyitja. A kulcsemberek teljesítménye magával ragadta a többieket is, és a kivételes csapatmunka fantasztikus eredménnyel párosult. A palánk alatti helyzetkihasználásunk remekül működött, a végjátékban pedig fáradtan is tudtunk gondolkozni. Nagyon boldog vagyok.

Fürész Emőke: – A mennyországban érzem magam. Egyelőre képtelen vagyok felfogni az eseményeket, csak azt tudom, hogy valami nagyon jó dolog történt...


4. negyed (13-22)

Németh, Iványi és Fürész még betalál, a pécsi hármasból, de már teljesen mindegy, a Szeviép Szeged kivégezte saját otthonában a PVSK együttesét. Laczi Edit tesz pontot az i-re, 12 ponttal, 77-65-re GYŐZÖTT A SZEVIÉP SZEGED.

Öröm szegedi módra.

Öröm szegedi módra.
Utolsó percben, továbbra is 7 az előny. HIHETETLEN, ez a mérkőzés megvan. Vajda Anna két büntetője már nem oszt nem szoroz. Maslwoski megadja a kegyelemdöfést, 69-62 a SZEVIÉP SZEGEDNEK!!!

7. perc, Zserzserunova 20 pont fölött, 63-60 a Szeviépnek. Raksányinak most nem megy, triplát és kétpontost ront a pécsi kosaras. Fürész büntetőből, 2 percel a vége előtt 7 ponttal vezet a SZEVIÉP!!! 67-60.

Ötödik percben fej-fej mellett a csapatok, most Raksányi szerzi vissza a vezetést a MiZonak, majd Laczi a Szegednek. Egy ponttal, 61-60-ra vezetnek Fürészék.

Török és Ohlde kosaraival indul az utolsó tíz perc, Maslowski viszont csúcsformában, közel jár a 20 ponthoz az amerikai. Fürész két büntetője után három a szegediek előnye, de Vajda tesz róla, hogy ne sokáig örülhessünk. A negyeidk percben egy ponttal még a Szeviép áll jobban. 59-58.

3. negyed (12-20)

Zserzserunova szárnyal, ötödik hármasánál jár a center. Hihetetlen. Vajda büntetőt ront, de az utolsó csak beesik. Marad a szegedi vezetés, 55-52-re vezet a Szeviép Szeged.

7. percben jár a negyed, most mintha elaldutak volna a pécsiek. Raksányi hármast rontott, ennek ellenére Maslowski tudta csak kihasználni az átmeneti hazai gólcsendet. Sarok Nikolett megtöri a csendet, Zserzserunova triplája szinte kötelezően követi. Török és Fürész se marad ki a jóból már csak egy a hazai előny. 51-50Most kell megszorongatni a PVSK-t. . Maslowski tesz is róla, most már eggyel mennek a szegediek. 51-52.

Fürész Emőke hatalmasat küzdött a Pécs ellen

Fürész Emőke hatalmasat küzdött a Pécs ellen
Zserzserunova kiváló formában, harmadik triplájánál és 13 pontnál jár a szegedi center. Ohlde és Vajda is elkapta a fonalat. Az hatodik percben ismét 5 pont a hazai előny. 48-43.

Az eddigieknél is nagyobb rohamot indítottak a csapatok, de ebből sok hiba adódott. A második percben Maslowski büntetőivel indult a pontgyártás, amire Ohlde válaszolt is. Az amerikai megmutatta, mi is a rend, hármasból talált be, így már csak kettő volt a hazai előny. Vajda büntetői után 4 ponttal, 44-40-re vezet a MiZo.

Rendkívül érett és fegyelmezett játékot mutatott be a Szeviép az első félidőben. A hazaiak sokszor gyermetegnek tűnő hibákat követtek el, ám a végére elkapták a fonalat. Szegedi vezetéssel is fordulhattak volna a csapatok, de zsinórban három triplát kaptak Fürészék. Abszolút nyitott a meccs, messze még a vége. 

2. negyed (24-19)

Ohlde még rátesz egy lapáttal, 5 pontos, 40-35-ös pécsi vezetéssel mennek szünetre a lányok. Ahogy reméltük, ádáz csatát vívnak a csapatok, de még közel sincs vége.

Közeledik az utolsó perc, nagy a hajrá a szünet előtt. Fürész triplát ront, Ohlde viszont tovább növeli a pécsi előnyt. 38-33. Zserzserunova két sikeres büntetője után három pont a hazai előny. 38-35.

3 perccel a negyed vége előtt a pécsi cseresor is feltámadt. Mészáros Kornélia büntető után hármasból eredményes, de Fürész és Németh továbbra is tartja a lelket a szegediekben. Vajda szerencsére hármast ront, Maslowski viszont már nyolcadik pontját szerzi. A mérkőzésen először, 34-33-ra vezet a Mizo Pécs.

Sarok Nikolett is elereszt egy triplát, de Maslowski büntetője után az eredmény újra egál. Most kell ráhajtani. 27-27.

Az ötödik percben már vészesen közel járnak a pécsiek, 1 pontra olvadt a szegediek előnye. Iványit és Vajdát továbbra is nehéz semlegesíteni, utóbbi a tizedik pontját jegyzi. 24-25. 

Laczi hármasával kezdődik a második játékrész, Ohlde viszont hamarosan válaszol a szegedi triplára. Maslowski és Németh roham, ismét 5 ponttal, 25-20-ra vezetnek a Tisza-parti lányok.

1. negyed (16-16)

A negyed utolsó perceiben Sarok Nikolett büntetőivel egyenlítettek a hazaiak. 16-16. Fürész mellett Zserzserunova sziporkázik, két triplát is jegyez a kiváló center.

7. percben Fürész triplát hibázott, a pécsiek Iványi vezetésével büntetik a szegediek hibáit. A válogatott irányító is hárompontosból próbálkozik, neki azonban elsült a keze. 12-14.

Németh Bernadett és az exszegedi Török Szilvia különcsatáját előbbi nyerte

Németh Bernadett és az exszegedi Török Szilvia különcsatáját előbbi nyerte
6. percében tart a mérkőzés, a szegediek 12-5-re vezetnek a házigazda Pécs ellen. A Szeviép pazar mutatókkal rendelkezik, 6 kisérletből ötször talált be, míg a baranyaiak csak hétből kétszer. A Pécs Vajda hármasával kapaszkodik, de Fürész hibátlan büntetőivel 14-7-re vezetnek a szegediek.

Az első negyedet 5-0-val kezdte a Szeged, lerohanta pécsi ellenfelét. A pécsiek Iványi és Vajda vezérletével igyekeztek az eredmény után, de a szegediek nem adják könnyen magukat. 

A Szeviép 2007 márciusa után története során másodszor győzte le a MiZo Pécs együttesét. A két siker egyik legfontosabb közös nevezője Fürész Emőke remeklése: a korábbi válogatott hátvéd két éve 14, míg a bajnoki elődöntő szerdai mérkőzésén 19 ponttal terhelte meg a pécsiek gyűrűjét. A csapatkapitány mosolyogva jegyezte meg, az ő korában már nem esik jól, ha végig pályán kell lenni.

– Hiába szóltam ki többször is a padra: „Orsi, cserélj le!", a válasz mindig egy határozott „nem" volt, és gondolom, hasonló bánásmódra számíthatok a harmadik meccsen is – elmélkedett felettébb jókedvűen a győzelem másnapján Fürész Emőke. – Le a kalappal valamennyi csapattársam előtt, mert mindenki hozzátette a magáét ehhez a ragyogó eredményhez. A sorsdöntő, pécsi találkozón pedig nem nekünk kell izgulnunk, akár közhely, akár nem, az esélytelenek nyugalma feltétlenül mellettünk szól. Jómagam abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy tudom, milyen érzés a pécsi katlanban nyerni. Igaz, hosszú pályafutásom során csupán egyszer fordult elő, alig 16 évesen a Tungsram színeiben, de így is életre szóló élményt jelent. Remélem, nem az utolsót.

Címkék#kosárlabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában