Helyi sport

2009.04.05. 23:02

NB III: lejtett a pálya Kecskeméten

Labdarúgás - A labdarúgó NB III Alföld csoport 20. fordulójában nem termett babér a Csongrád megyei csapatoknak: a HFC a Kecskeméttől, az Algyő az Izsáktól, a Tisza Volán pedig a Gyulától szenvedett vereséget.

Munkatársunktól

Algyő–Izsák 0–2 (0–0)

Algyő, 200 néző. Vezette: Vida.

Algyő: Korom – Retek, Kreizler, Makra, Krucsó (Daróczi) – Balogh N. (Vágó), Kothencz, Zakar (Brinszky), Végh – Pálinkó, Tóth A. Edző: Tóth Ákos.

Izsák: Házi – Szabó P., Garaci, Valkai, Kovács A. – Liptai (Bakos), Márton (Parti), Kovács Zs., Balog – Hleba (Dürgő) – Juhász. Edző: Gréczi Gábor.

Gólszerző: Parti (2 – a másodikat 11-esből).
Kiállítva: Makra.

Az érthetetlen kontraformát bemutató Algyő kritikán aluli egyéni teljesítményekkel értékes három pontot ajándékozott az egyetlen kontratámadását sikeresen befejező vendégeknek. A korán és könnyelműen kihagyott 11-es, valamint az oktondi kiállítás előrevetítette a kudarc esélyét, így a hazaiak tíz emberrel már csak ideges, kapkodó, pontatlan játékra voltak képesek.

Ennél a produkciónál azért jóval többet érdemelnek a csapat támogatói, szurkolói.

Tóth Ákos: – Mindenki azt akarta, hogy kikapjunk. Semmilyen labdajátékban nem történhetett volna az, ami velünk történt.

Jók: Retek, Kreizler, Végh, ill. Házi, Valkai, Parti, Kovács A.

Tisza Volán SC–Gyula 1–2 (0–0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 100 néző. Vezette: Eke.

Tisza Volán SC: Czirják – Buzási, Grünwald, Udvari, Vida – Mórocz, Dargó – Szilágyi, Baji (Szabó T.), Harmos – Füle. Edző: dr. Buchholcz Gábor.

Gyula: Kurta – Varga A., Bányai, Tóth-Kovács, Valentényi – Bíró, Laurinyec, Okos, Lengyel (Ferenci) – Papp Á. (Rostás), Miklya (Boualem). Edző: Dobi Gyula.

Gólszerzők: Füle, ill. Ferenci, Bíró.
Kiállítva: Mórocz, ill. Bányai.

Szinte hihetetlen: ötödik tavaszi mérkőzését is elvesztette a Tisza Volán. A dolog azért fölöttébb kínos, mert saját pályáján történt meg vele ez az újabb csúfság, arról nem beszélve, hogy a kudarc kiváltója, a Gyula gárdája mindennek mondható, csak éppen acélosnak nem. Pedig sokáig úgy tűnt, a Békés megyeiek ellen végre örülhetnek a szegediek. A számtalan kimaradt helyzet mellett Füle azért fejelt egy gólt, amely úgy tűnt, három pontot ér majd. Aki így gondolta, tévedett, ugyanis a meccs utolsó négy percében két találatot szerezve fordított a Gyula. Blama!

Dr. Buchholcz Gábor: – Gratulálok a Gyulának!

Jók: Harmos, ill. Kurta, Tóth-Kovács, Bíró.

Kecskemét II.–HFC 1–0 (0–0)

Kecskemét, 150 néző. Vezette: Benyovszki.

Kecskemét II.: Rácz J. – Borsós, Visinka, Urbán – Bagi, Ábel, Balog Sz., Risztics (Nagy Adrián) – Szilágyi, Montvai, Litsingi (Pelicsics). Edző: Szabó István.

HFC: Molnár T. – Szűcs (Antal S.), Antal K., Huszár, Bakos – Varga M. (Szabó I.), Nagy András, Czibere, Kis K., Mucsi – Rácz D. Edző: Rostás Károly.

Gólszerző: Litsingi.

Közel száz szurkoló kísérte el Vásárhelyről a csapatot Kecskemétre, és ezzel remek hangulatot teremtettek a Széktói stadionban. Rossz előjelekkel készült a rangadóra a HFC, mert Lajos Máté az utolsó edzésen megsérült, nem léphetett pályára, míg Szűcs Róbert csapatkapitány lázas betegen vállalta a játékot.

Az első félidőben többet támadott a Kecskemét II., de a mezőnyfölény nem jelentkezett nagyobb gólhelyzet kialakításában. A szünet után a hazai pálya minden előnyét vastagon élvező lilák a 66. percben megszerezték – mint utóbb kiderült – a találkozó egyetlen gólját. A záró negyedórában nekidurálta magát a HFC, többet támadott, de az eredményt nem sikerült egalizálnia.

Négy győzelem után először vesztettek tavasszal pontokat Kis Krisztiánék.

Rostás Károly: – Sajnos nem sikerült pontszerzéssel megörvendeztetnünk a bennünket Kecskemétre is elkísérő, lelkes szurkolóinkat. Következő meccsünkön szeretnénk őket kárpótolni.

Jók: Montvai, Bagi, Ábel, ill. Molnár T., Nagy András, Kis K., Huszár.

További eredmények: Kiskunfélegyháza–Újbuda 2–1, Honvéd II.–Érd 6–1, Dabas–Budafok 1–1, Jászapáti–Orosháza 1–0, Szolnoki Spartacus–Monor 2–0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában