Helyi sport

2009.04.03. 23:16

Pick Szeged: Browary emléke

Kézilabda - A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az edzőjéért is küzd. A magyar élcsapat ma 17.30-kor az újszegedi sportcsarnokban a német Nordhorn ellen a KEK-negyeddöntő visszavágóján lép pályára. Az első meccsen kilencgólos vereséget szenvedtek Vladan Matics fiai, akik kiálltak szeretett mesterük mellett, így érte is hajtanak.

Süli Róbert

Kilenc gól: jelentős különbség. 34–25-re nyert a Nordhorn a Pick ellen a KEK-negyeddöntő első mérkőzésén. A Bundesligában nyolcadik helyen álló együttes lemosta a pályáról a magyarkupa-győztest.

A Pick-szurkolók mégis bíznak a csodában. Sokan emlegetik 1993. szeptember 26-át és október 4-ét. Ezen a két napon a Pick az ukrán Browary ellen játszott. Az első meccsen 29–17-re kaptak ki a Tisza-partiak, a visszavágón viszont 30–17-re nyertek – érdekesség, hogy azon a találkozón ugyanaz a svájci úriember volt az ellenőr, aki a mai meccsen is betölti ezt a szerepkört – egy góllal, 47–46-tal továbbjutottak a KEK-ben. A visszavágó egyik hőse a jobbszélső, dr. Oszlánczy András volt: hét gólt szerzett. Mivel most is hasonló cipőben jár a Pick, felhívtuk telefonon az egykori közönségkedvencet.

– A Kijevben elszenvedett vereség után leültünk késő este – kezdte a beszélgetést „Oszi" –, a csapat kibeszélte magából a bánatát. Először mindent a külső körülményekre (hideg szállás, sötét csarnok) fogtunk. A diskurzus után viszont már csak a visszavágóra koncentráltunk. Eldöntöttük, hogy tűzön-vízen átmegyünk, kiharcoljuk a továbbjutást. Tudtuk, hogy hatvan percen át kell hajtanunk, nincs olyan, hogy tíz percig jól játszunk, utána tíz percig nem. Valami hasonlót kell most a Picknek is végrehajtania. Ez csak olyan játékosokkal valósítható meg, akik sikerre éhesek, nem ijednek meg a lehetőségtől. Persze a Nordhorn német csapat, egészen más mentalitás jellemzi őket, mint éppen a Browaryt. Mégis, ha sikerülne öt-hat góllal meglépnünk, akkor megremegne a kezük. És ekkor jelentős szerep jutna a közönségnek. Fontos lenne a meccs elején nyomás alá helyezni a németeket, már ekkor előnyt szerezni. Sajnos egy konferencián leszek, így csak tévében tudom nézni a visszavágót, de szorítok a srácoknak.

A kör egységet szimbolizál. Matics mesterért (háttal, bordó melegítőben) kiállt a Pick Szeged csapata. Fotó: Karnok Csaba

A kör egységet szimbolizál. Matics mesterért (háttal, bordó melegítőben) kiállt a Pick Szeged csapata. Fotó: Karnok Csaba
– Edzői pályafutásom legrosszabb meccsét játszottuk – folytatta a beszélgetést Vladan Matics vezetőedző –, úgy gondolom, még egyszer nem lehetünk ennyire gyengék. Szörnyű volt megnézni a meccs felvételét. Itthon játszunk, ez erőt kell, hogy adjon. Megpróbáljuk ledolgozni a hátrányt. Mindenki rendben van, senki sem sérült.

A Nordhorn tegnap megérkezett Szegedre – Dortmundból késve indult a repülőjük –, fél hatkor az újszegedi sportcsarnokban tréningezett az EHF-kupa győztese. Ola Lindgren csapata – nyártól a Rhein-Neckar Löwen edzője lesz – listáján viszont szerepel a 36 éves átlövő, Piotr Pryzbecki neve is. Hogy játszik-e a szívritmuszavarral küszködő játékos, az ma kiderül.

Ki ne tudná, a nordhorni fiaskó után Vladan Matics lemondott. A szerb tréner mellett viszont kiállt a csapat, így Matics ügyéről csak jövő héten dönt az elnökség. Az viszont biztos: csak a továbbjutás mentheti meg az edzőt.

Parkolás, megközelítés

Telt ház lesz a Pick–Nordhorn meccsen. Érdemes lesz tömegközlekedési eszközzel érkezni, nagy valószínűséggel ötezer szurkoló lesz a lelátón. A sportcsarnokot a 60-as, 60Y-os, 84-es és a 2-es számú autóbuszokkal lehet megközelíteni. De az 5-ös és 7-es trolibusz is a közelben áll meg, csak néhány métert kell gyalogolni a gyermekkórháztól.

Aki viszont gépkocsival érkezik, annak érdemes lesz a Torontál téren megállnia, hiszen a sportcsarnok környékén nincs megfelelő mennyiségű parkoló.

Hyundai-promóció a csarnok előtt
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának egyik kiemelt támogatója a Hyundai Kft. A kézilabdások nagy része a Hovány Kft. által biztosított járművekkel jár. A meccs előtt a két cég promóciójával találkozhatnak a drukkerek.

– Cégünktől egy nagyobb csapattal érkezünk a meccsre – kezdte a beszélgetést Tüttő László, a Hyundai Kft. igazgatója –, és bízunk abban, hogy sikerül ledolgoznia a Picknek a kilencgólos hátrányt. Több autót állítunk ki a Hovány Kft. jóvoltából, ajándékokat osztogatunk a szurkolóknak, illetve átadjuk mindenkinek a közelmúltban megjelent magazinunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában