Helyi sport

2009.04.28. 19:44

Susányi edzőt cserélt

Tenisz - Susányi Zsófia, a Gellért TI játékosa az elmúlt évben sikert sikerre halmozott. Első szegedi teniszezőként részt vett a Roland Garros, a Wimbledon és a US Open junior küzdelmeiben. A Tisza-parti tehetség a napokban edzőt váltott: Hajnal István helyett Sávolt Attilával dolgozik tovább.

Süli Róbert

– Mintha a gyerekem lett volna! – szólt a telefonba nem túl jó kedvvel [namelink name="Hajnal István"], a Gellért Tenisziskola vezetőedzője. A fiatal szakember hat éve kezdett el foglalkozni Susányi Zsófiával, a GTI tehetségével. Zsófi a keze alatt lett igazán jó játékos, és ért el nemcsak itthon, hanem nemzetközi színtéren is kitűnő eredményeket. Susányi a héten csatlakozott a Sávolt Akadémia csapatához, ahol többek között a legjobb magyar női játékos, [namelink name="Szávay Ágnes"] is tréningezik.

– Viszont teljesen megértem a váltást, ez már érett, hiszen nem volt igazán társa, edzőpartnere. Furcsa most nélküle!

Hajnal munkássága alatt országos egyéni, páros és csapatbajnoki aranyérem, Európa-bajnoki és világbajnoki bronz, vidékbajnoki címek sorjáztak Zsófi életében. Nem vitás, a szegedi teniszsport legsikeresebb női versenyzője.

– Legalább több idő jut a páromra, többet leszek itthon. Volt, hogy nyolc hétből hetet nem voltam Szegeden. Tudtam, valamikor eljön majd ez az idő, és a továbbiakban nem dolgozunk együtt, de most ez nagyon furcsa. Persze, hogy csinálom tovább, továbbra is edzem a fiatalokat, Bíró Andrét, Barzó Lillát és Fábián Lucát, de ott vannak a többiek is. Egy biztos, ismét a legkisebbektől kell kezdenem mindent.

Hajnal és Susányi továbbra is jó barátságban marad. Fotó: Miskolczi Róbert

Hajnal és Susányi továbbra is jó barátságban marad.
Fotó: Miskolczi Róbert

Hajnal István belekóstolt a jóba: Zsófi révén 2008-ban ott lehetett a Roland Garroson, a US Openen. Világsztárok között mozoghatott.

– Sokat tanultam, figyeltem az edzéseket, próbáltam magam képezni. Nagyon hasznos volt az elmúlt év. Bízom benne, hogy lesz még olyan tanítványom, mint Zsófi, és szállítunk még szép eredményeket. Zsófival remek maradt a kapcsolatom, többször is beszéltünk telefonon.

– Zsófi egyedül maradt, nem volt olyan csoportja Szegeden, mint amilyen a fővárosban várta. Komplett ajánlatot kaptunk Sávolt Attiláéktól, ami nemcsak a szakmai munkára vonatkozott, hanem a menedzselésre is. Pistának csak köszönettel tartozunk, de most váltanunk kellett. Zsófit dicsérték, ami azt jelzi, hogy kiváló kezekben volt Szegeden. A közelmúltban sikeresen pályáztunk az ITF-nél, a lányom bekerült egy kis csapatba, így az elkövetkező hetekben a juniorok között a főtáblán indul a Roland Garroson és Wimbledonban is, de a klubot, a Gellért Tenisziskolát nem hagyjuk el, maradunk szegedi színekben – mondta az édesapa, Susányi Tamás.

Címkék#tenisz
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában