Helyi sport

2009.05.06. 13:08

Szeged Beton-PVSK 14-9

Gólzáporos mérkőzésen, 14-9-re győzött a Szeged Beton csapata a PVSK ellen az 5-8. helyért zajló bajnoki rájátszás 2. fordulójában.

Kis Réka

Vodafone férfi vízilabda OB. I. rájátszás 2. forduló, 5-8. helyért

Szeged, újszegedi sportuszoda, 100 néző, vezette: Kun György, Székely Balázs

SZEGED BETON - PVSK 14-9 (4-3, 2-2, 3-1, 5-3)

BETON: Baksa - Vejzagics 1, Weszelovszky 2, Komlósi 1, Milos Korolija 1, Varga Tamás 4, Török 1. Csere: Lehmann 2, Juhász 1, Molnár, Éles, Kuncz, Mihajlo Korolija 1. Edző: Kásás Zoltán.

PVSK: Gárdonyi - Heinrich 1, Ágner 1, Bereczki 2, Kovács 2, Czigány 1, Lukács. Csere: Bóbis, Surányi 1, Jakab, Krizsán András, Hangody 1, De Blasio. Edző: Ambrus Tamás.

Emberelőny: 11/6 ill. 7/5.

Ötméteres: 1/1 ill. -.

Kipontozódott: Ágner (26. perc), Heinrich (30.perc), Kuncz (30.perc).

Kásás Zoltán: A csapat erejét mutatja, hogy 0-3-as első negyed után fel tudtunk állni és meg is nyertük a negyedet, majd a sok hiba ellenére felőröltük a pécsieket.

Gólzáporos mérkőzésen, a végén könnyedén győzött a Szeged Beton a Pécs ellen.

4. negyed (5-3)

8. perc: 40 másodperc a végéig, előnyben a Szeged. Kásás Zoltán is időt kér. Valamit még tartogathat ez a meccs. Szép lett volna, de Mihajlo Korolija a kapufát találja el. Marad a 14-9.

8. perc: Török Bélát nyomják a víz alá, de a bírók nem fújnak. Már mindegy is, a Pécs a szépítésért támad. Időt kér Ambrus Tamás.

7. perc: Hangody se marad ki a jóból, előnyből lövi a kilencedik vendég gólt. Milos Korolija is betalál a végén. 14-9.

6. perc: Heinrichet is kiszórják a bírók, Lehmann gyorsan be is vágja. Ambrus Tamás kér időt. 13-8.

5. perc: Bereczki lő, ezt most elnézte Baksa. 12-8.

Gólzápor: 14-9-re győzött a Szeged Beton


4. perc: Kovács-bomba közelről, Baksa tenyere sistereg.

3. perc: Ágnert szórják ki a bírók, Kásás Zoltán kér időt. Most Már megvan a meccs, ismét Varga Tamás talál be. Ambrus Tamás már nem kiabűl. Most nem okoz meglepetést a Pécs. 12-7.

2. perc: Lehmann is megtalálta a lövőkezét, megvan a tizedik szegedi gól. Bár nem lehetünk se nyugodtak, se elégedettek. Most már igen, Baks egészpályás indítása után Varga Tamás lövése ellen Gárdonyi tehetetlen. 11-7.

1. perc: Bereczié most a labda, Törököt gyorsan kiszórják a bírók, Ágner ki is használja a lehetőséget. Komlósi adja el a labdát, de nem veszélyes a pécsi roham, Török visszaszerzi a játékszert.9-7.

3. negyed (3-1)

8. perc: Varga Tamás enged el egy távoli bombát, de a blokk miatt csak kapufa. 9-6 marad a negyed.

7. perc: Ismét előnyben a Szeged, de Juhász két kapufát lő egyás után.

6. perc: Surányi előnyből szépít, bár a gól jogosságát megkérdőjelezi Kásás Zoltán. Igaza volt. Kuncz lövi el szélről, de még a közelében se járt a labda.  9-6.

5. perc: Ágner lő távolról, de Baksa most falat húzott a kapu elé, oda labda nem megy be. Előnyben a Szeged, Varga Tamás centerből szerzi a kilencedik szegedi gólt. 9-5.

Varga Tamás ismét vezéregyénisége volt a Betonnak. Fotó: Schmidt Andrea.

Varga Tamás ismét vezéregyénisége volt a Betonnak.
Fotó: Schmidt Andrea.

4. perc: Jól szuperál a szegedi védelem, ismét labdát szereznek a hazaiak.

3. perc: Török kanalazza el a ceter elől a labdát, jó lenne beállítani a biztos vezetést. Weszelovszky ismét a legjobbkor villan, Gárdonyi kint, a szegedi szépen ejti be a labdát mögötte. 8-5.

2. perc:  Veszélyes volt, Bereczki lövi szét a kapufát. Előnyben a Beton, Komlósi oldalról esik be a kapuba, a labdával együtt. Ismét két gól az előny. Nincs pécsi gól, Baksa jól jött ki.7-5.

1. perc: Török hozza el a labdát, de kapura se lő a Beton az első támadásból.

Az első negyed 0-3-as szériája után feltámadt a Beton, a vezetést az első félidőben tartották, de a sok hiba miatt kérdéses, kitart-e a végéig az előny. Ambrus Tamáson nem múlik, hogy a győzelembe "hajszolja" csapatát.

2. negyed (2-2)

8. perc: Előnyben a Pécs, Bereczki nem is teketóriázik, hatalmas gólt lő. Egy gólos előnnyel fordulnak a csapatok. 6-5.

7. perc: Vejzagics szerez labdát, majd Török harcol ki egy ötméterest. Varga Tamás simán talál be. 6-4.

A szegedi védelemre ma se lehetett panasz. Fotó: Schmidt Andrea.

A szegedi védelemre ma se lehetett panasz.
Fotó: Schmidt Andrea.

5. perc: Labdát szerez a PVSK, előnyben a Szeged, de Vejzagics lövését a Gárdonyi védi.

4. perc: Ágner lövi Baksába a labdát, Juhász viszont fantsaztikus ejtéssel szrzi vissza a vezetést. Ezt tanítani kellene. 5-4.

2. perc: Nem tudjuk, Éles kinek szánta a labdát, de a baranyaiak hozzák el. Baksa véd nagyot, ez most kellett.

1. perc: Czigány olyan zunderrel indítja a negyedet, hogy elllt mindenki szava. Még a kézisek is megirigyelnék. 4-4.

1. negyed (4-3)

8. perc: Baksa fejjel hárít, majd Lehmann passza után Mihajlo Korolija egy könnyed pöccintéssel talál be. Ezzel meg is van a vezetés. 4-3. 

7. perc: Megúsztuk gól nélkül, az egyenlítésért támad a Beton. Megvan a harmadik előny, és Török révén a harmadik gól is. 3-3.

6. perc: A második előnyt már gólja váltja a Szeged, Weszelovszky jegyzi az első szegedi gólt. Most felébredtek a szegediek, Varga Tamás hatalmas labdája után Vejazgics egyedül, az üres kapuba lövi a labdát. 3-2.

Weszelovszky két gólja az első negyedben kellett a fordításhoz, és a győzelemhez. Fotó: Schmidt Andrea.

Weszelovszky két gólja az első negyedben kellett a fordításhoz, és a győzelemhez.
Fotó: Schmidt Andrea.

5. perc: Weszelovszky kereste a helyet, de Hangodyba lövi a labdát. Heinrich úszik meg, majd hatalmas kapufát lő. Most már nem ártana egy gól. Leginkább szegedi.

4. perc: Milos Koroliját próbálták megjátszani, de három védő ugrik rá. Így nehéz. Elég komoly a helyzet, Heinrich nullázza le a Beton. 0-3.

3. perc: Bereczki helyzetben, de Baksa védi a sarkot. Előnyben a Szeged, de Komlósi a blokkba lövi a labdát. Kovács bünteti a szegedi tehetlenséget. 0-2.

2. perc: Gyorsan megszerzi a Pécs a vezetést, Kovács előnyből szerzi a meccs első gólját. Weszelovszky próbálkozik egy ejtéssel, egy picit messzire volt. 0-1.

1. perc: Lukács könnyedén hozza el Török keze közül a labdát, de Czigány lövését  kapufára tolja Baksa. Milos Korolijához nehezen jut el a labda, nincs gól.

17.50: A hideg ellenére azért vannak, akik kilátogattak az uszodába, ami most nem igazán napfénytetős. Lassan kezdődik a mérkőzés, a szegediek most elszántabbak, mint a BVSC ellen. Mondjuk a Pécs ellen nem is vehetik félvállról a meccset.

Korábban:

A hétvégén bemutatott gyenge játék ellenére 8-6-os győzelmet aratott a Szeged Beton csapata a BVSC felett. Ma este a Pécs ellen az akkor mutatott forma vajmi kevés lesz, hiszen a baranyaiak az alapszakaszban már megtréfálták a szegedieket az újszegedi sportcsarnokban, és Pécsett is nekik állt a zászló.

A Beton a LEN-kupa sorozatban és a bajnokság tétmeccsein már bizonyította, mire is képes, hogyan tudnak csapatként jól játszani. Most az 5. hely megszerzése, illetve megtartása a tét, hiszen a LEN-kupa győzelem nem jelent automatikus kvalifikációt a következő sorozatra.

A Szeged Beton keretéből Varga Péter fog hiányozni, hiszen a LEN-kupa döntőben és a BVSC ellen is nagyszerűen játszó pólóst gerincsérvvel műtik, így számára befejeződött az idény.

Az állás

5. Szeged 1 1 – – 8 – 6 15
6. Újpest 1 1 – – 8 – 7 9
7. Pécs 1 – – 1 7 – 8 9
8. BVSC 1 – – 1 6 – 8 3

A rájátszást a Szeged 12, a Pécs 9, az Újpest 6, a BVSC 3 bónuszponttal kezdte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában