Helyi sport

2009.07.23. 23:47

Álmodtunk egy csapatot

Ma 19 órakor a Nyíregyháza–Vasas mérkőzéssel elkezdődik a labdarúgó Soproni Liga 2009–2010-es idénye. Alábbi összeállításunkban azokat a játékosokat vettük számba, akik kötődnek Csongrád megyéhez.

Munkatársunktól

Álmodtunk egy csapatot magunknak. Feltettük a Mi lenne, ha? kérdést, és játszottunk. Magyar labdarúgók nevével. Olyanokkal, akik valamilyen módon kötődnek Csongrád megyéhez, és a ma kezdődő NB I valamelyik csapatához tartoznak. Például itt születtek, és a megye egyik csapatában nevelkedtek. Esetleg huzamosabb ideig a megyében játszottak.

A végeredmény láttán pedig meglepődtünk: egy egész keretre való játékos neve jött össze. Olyan együttesé, amelynek tagjai ha itt játszanának – Szegeden, de akár máshol is –, a kedvükért több ezren látogatnának ki a mérkőzésekre. És ez a gárda nem lenne kieső helyen az élvonalban, sőt! Ehhez még vegyük hozzá a Makó FC-t, amely az NB II meghatározó gárdájává nőtte ki magát, és a kiváló szakember, Kolozsvári János irányítása mellett a keretében hemzsegnek a minőségi labdarúgók (Szamosszegi, Bány, Maróti, Magyar, Puskás, Czirbus, Dálnaki).

Álmodtunk egy csapatot. DM-grafika

Álmodtunk egy csapatot. DM-grafika
Szóval lenne honnan meríteni. Az általunk összegyűjtött névsorban megtalálhatjuk azokat, akik már eljutottak a felnőtt válogatottkeretig is (Hrepka Ádám, Laczkó Zsolt, Köteles László), velük együtt szinte az összes többi futballista megfordult valamelyik utánpótlás nemzeti csapatban, míg hárman külön kategóriát képviselnek. Szabics Imre, a német másodosztályú Augsburg légiósa már a Bajnokok Ligájában is letette névjegyét, míg Makra Zsolt most az NB II-es Békéscsaba játékosa, de megfordult az olimpiai válogatottban. És bár jelenleg a szintén NB II-es Pécs keretéhez tartozik, de a szentesi származású Kecskés Tamás az elmúlt években a bajnokságot nyert MTK labdarúgója volt.

Játékunkkal úgy jártunk, mint a gyerekek: örültünk, hogy milyen nagyszerű eredményt értünk el, ugyanakkor szomorkodtunk, hogy vége lett. Pláne ha végiggondoljuk, egyelőre távoli álom, hogy ilyen minőséget képviselő első osztályú csapata legyen a megyének.

Ezt várják

Laczkó Zsolt (23), a Vasas labdarúgója: – Az átigazolási időszak augusztus 31-éig tart, addig eldől a jövőm. Szeretném külföldön folytatni a pályafutásomat. Viszont végre kezdődik a bajnokság, és éppen mi nyitjuk Nyíregyházán, úgyhogy ennél jobb nem is lehetne. Végre összeállt a csapat, és jól érzem magam a klubban.

Bali Péter (25), a Pápa támadója: – Szeretnénk meglepetést szerezni, és erre a csapat képes is, hiába újonc. Az első nyolc hely reális célkitűzés. Remélem, folytatom a gólgyártást, bár nehezebb dolgom lesz, mint az NB II-ben.

Gyömbér Gábor (21), a Pápa középpályása: – Bizakodom. Szeretnék a csapattal együtt kiváló teljesítményt nyújtani. Jó lenne a középmezőny elején zárni, és erre képesek vagyunk.

Címkék#foci#NB I
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában