Helyi sport

2009.07.24. 22:36

Cseh László jobban van, de nem indul pillangón

Már jobban van, és nincs láza Cseh Lászlónak, akit csütörtökön a római repülőtérről kórházba kellett vinni. A magyar úszócsapat legjobbja indul a világbajnokságon, a 200 méter pillangót azonban kihagyja.

Munkatársunktól

- Már egész jól vagyok, nincs lázam, a hőmérő 36,6-ot mutatott reggel, csak a hasam fájt még, de már nem annyira, mint csütörtökön – mondta a Pekingben háromszoros olimpiai ezüstérmes tegnap reggel.

Cseh László a délelőtti edzést kihagyta, de délután egy keveset már úszott.

– Valójában nem lepődtem meg annyira a velem történteken, mert a közelmúltban már volt úgy, hogy egyik napról a másikra elkapott a hasfájás, igaz, akkor nem volt majd 40 fokos lázam. Mondanom sem kell, ennél rosszabb dolog aligha történhetett velem, de próbálom összeszedni magam. Szó sincs arról, hogy a világbajnoki szereplést lemondanám, csupán az a kérdés, hogy az eredeti versenyprogramomon változtatni kell-e vagy sem.

Rómában nem pillangózik Cseh László. Fotó: Tésik Attila

Rómában nem pillangózik Cseh László.
Fotó: Tésik Attila

Délutánra eldöntötték a szakvezetők, hogy a technikai értekezleten visszaléptetik Cseh Lászlót a 200 m pillangótól.

– Így egy nappal több marad arra, hogy visszanyerje az erejét, azaz csak szerdán kell először rajthoz állnia – mondta Kiss László szövetségi kapitány.

Mindez azt jelenti, hogy Cseh a két vegyesúszószámban indul: a 200 méter vegyesen szerdán előfutamot kell úsznia, délután középfutamot, másnap döntőt, vasárnap pedig 400 vegyesen indul. Ha teljesen jól érzi magát, a 4×200 méteres gyorsváltóba is beszáll, amely pénteken esedékes.

Cseh láza csütörtökön 39 fok fölé emelkedett, egyre jobban fájt a hasa, ezért erős lázcsillapítót és infúziót kapott. Estére sokat javult az állapota, ezért a magyar csapat orvosának egyetértésével csatlakozhatott csapattársaihoz, és a küldöttség szálláshelyén különszobát kapott, hogy teljes nyugalomban pihenhessen.

Címkék#úszás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában