Helyi sport

2009.07.26. 23:10

Petrovics maratoni ezüstje

A Démász-Szegedi VE kajakosa, Petrovics Máté a lengyelországi Ostrodában rendezett maratoni Eb-n, K2-ben Jámbor Attilával második lett.

Mádi József

Poznan után Ostroda, síkvízi esemény után maratoni viadal, utánpótlás Eb után felnőtt Eb, bronz- után ezüstérem. Így foglalhatjuk össze a Démász-Szeged VE 22 éves kajakosának, Petrovics Máténak az elmúlt hetét. A sportoló ugyanis az U23-as, poznani síkvízi Európa-bajnokságon elért bronzérem után ezúttal a szintén lengyel városban, Ostrodában lebonyolított maratoni Eb-n második helyen végzett.

A férfi kajak párosok mezőnyében több mint harminc hajó vágott neki a 30,1 kilométeres távnak. Petrovics társa Jámbor Attila volt. A versenyt egy, a Tatai tóhoz hasonló vízfelületen rendezték, a tó a városon belül, nagyon szép környezetben helyezkedett el. A duók az 5 kilométeres körökből hatot tettek meg. Négy hajó, két spanyol, egy cseh és Petrovicséké már a második forduló után ellépett, miközben a másik magyar, Salga és Péter egysége beborult, leszakadtak, és végül tizedik helyen értek célba. A kvartett a következő körökben együtt haladt, majd az egyik spanyol hajó is beborult a vízbe. Az utolsó előtti futásnál a még versenyben lévő hispán egység robbantott, és megszökött az üldöző kettősöktől. Petrovicsék ezek után nem az üldözésre, hanem inkább a csehek mögöttük tartására figyeltek. Ez végül – a cseh próbálkozások ellenére – sikerült is.

Petrovics Máté remek eredménnyel zárta a maratoni Eb-t. Fotó: DM/DV

Petrovics Máté remek eredménnyel zárta a maratoni Eb-t.
Fotó: DM/DV

– Nagyon örülök a második helynek. Jó tempóban szereztem az érmeket itt, Lengyelországban, hiszen a bronz- után ezüstérmet nyertem, és ha még egy hétig maradnék, meglenne az arany is... Félretéve a viccet ez a helyezés azt jelenti, hogy a szeptemberi portugáliai világbajnokságon mi leszünk az A egység, így nem kell elindulnunk az augusztusi hazai válogatón – nyilatkozta a már hazafelé tartó Petrovics Máté.

A magyar küldöttség hagyományosan jól szerepelt, hiszen összesen öt arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szerzett a maratoni Európa-bajnokságon.

Címkék#Kajak-kenu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában