Helyi sport

2009.07.31. 23:26

Pick Szeged: elköszöntek Laluskától

Laluska Balázs egy éve nagy reményekkel igazolt a Pick Szeged együttesébe. A válogatott kézilabdás spanyolországi kitérő után tért vissza nevelőegyesületébe. A hazatérés azonban rövidre sikeredett: tegnap a Tisza-parti klub vezetése elköszönt a jobbátlövőtől.

Süli Róbert

Lassan filmet lehetne forgatni Szörnyi Attila menedzser és játékosai ügyeivel kapcsolatban. Még címet sem lenne nehéz adni a sorozatnak: „Rétestészta" néven nyugodtan piacra dobhatnánk a terméket. Ki ne emlékezne a két évvel ezelőtti sztorira, az Ilyés Ferenc-ügyre? Akkor a Pick játékosa és menedzsere hónapokon át titkolózott, hogy az erdélyi születésű átlövő hol folytatja pályafutását. Már csak a bolond nem jött rá, hogy a nagy rivális MKB Veszprém lesz a befutó, de ők még ekkor sem mondták ki, hogy melyik csapatba igazolnak.

A „Rétestészta" című sorozat idén is folytatódott. A Pick vezetése a gazdasági válság miatt lecsökkentette a játékosok fizetését. Volt, aki gyorsan elfogadta a változást, de akadt olyan is, aki csak nagy nehezen ment bele az „üzletbe". A kétszeres magyar bajnok vezetése a legnagyobb harcot a három, Szörnyi Attila által menedzselt játékossal, Laluska Balázzsal, Vadkerti Attilával és Herbert Gáborral folytatta. Végül utóbbi kettővel sikerült a megegyezés, Laluskával viszont nem.


A múlt héten a Pick Szeged már jelezte a válogatott átlövőnek, hogy ha talál magának csapatot, távozhat, így a helyzet nagyot változott. Talán jelzésértékű is volt a szegedi gárdától, hogy a továbbiakban nem harcol Laluskáért, ha el akar menni, akkor menjen, csak találjanak Szörnyi Attilával olyan csapatot, amelyik fizet érte, hiszen érvényes szerződése van.

– Nincs szükségünk sztárocskákra – kezdte a beszélgetést a Sante Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa, Pistrui László –, a csapatnál új rend lépett életbe. Nem lesz még egyszer olyan, hogy a játékosok diktálnak. A fizetésnek egyenlő arányban kell állnia a teljesítménnyel. Szigorúak leszünk mindenkivel, nem lesz kivételezés, ígérem, ezt az egész szezon alatt betartjuk. Laluska menedzserével a végén már nem volt miről beszélnünk, hajthatatlannak bizonyult, mi pedig nem tehetünk mást, hiszen a többiek engedtek, elköszöntünk a játékostól, nincs szükségünk rá. Természetesen csak akkor igazolhat el, ha fizetnek érte. Várjuk az ajánlatot a menedzserétől.

 Kizárva?

A 2006-os KEK-döntő vesztegetési botránya miatt az EHF két évre kizárta az orosz Csehovszki Medvegyit az európai kupákból, ám a Pickkel azonos BL-csoportban szereplő csapatnak 21 napja van a fellebbezésre.

A klub délután négy órakor értesítette Laluskát, hogy felfüggesztették az edzéslátogatás alól. Laluska Lele Ambrustól vette át a hivatalos értesítést. Szörnyi menedzser ekkor is időt kért: az estét jelölte meg időpontként válaszuknak. Rétestészta, 3. rész.

– Nincs szükségünk erre! – foglalta össze a bizonytalanságot Lele Ambrus, miközben Ványa Bankovics erőnléti edző búcsúztatására készült a Gellért Szabadidőközpontban.

Késő este érkezett a hír: Laluska a szlovén Koper csapatában folytatja pályafutását, igaz, Szörnyi menedzser ezt még csak telefonon közölte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában