Helyi sport

2009.07.04. 01:06

Serfőző István sétái

Tenisz - Az MTK budai teniszpályáin a hét végén rendezik meg <br>a férfi teniszezők Szuperligájának négyes döntőjét. A bajnoki címvédő Hód TC együttese szombaton 11 órakor az MTK ellen csatázik az elődöntőben. A finálét holnap szintén 11 órakor rendezik.

Süli Róbert

Ha döntő, akkor rekkenő hőség. Nem feledem, két éve Segesvári Csaba fotós kollégám pecsenyére sült a napon a férfi teniszezők csapatbajnoki döntőjén, olyan meleg volt az MTK pályáján, Budán. A négyes finálé egyik résztvevőjének sem kell attól tartania, hogy pulóverben kell melegíteni, hiszen a hét végén is kánikula várható, és újból a Feneketlen-tó mellett lévő MTK-pálya lesz a házigazda.

Árnyék pedig a létesítményben nem sok van – egyetlen fa köré gyűltek a szurkolók –, így a nézők és a játékosok naptejjel is felszerelkezhetnek.
Bizony ebben a hőségben is a legjobbat kell nyújtania minden teniszezőnek, nem éppen hálás feladat ez. Lehet bántani a magyar férfi teniszt, lehet keresni, kutatni a világranglistán a honi versenyzőket, a csapatbajnoki döntő általában így is olyan izgalmakkal jár, mintha Federer Nadallal csapna össze. A csb-nek különleges hangulata és varázsa van, amiről órákat tudna mesélni a vásárhelyi teniszcsapat, a Hód TC mindenható támogatója, megálmodója, és mondhatjuk, nagyvezére, Serfőző István. A sportvezető még egyetlen csapatbajnoki döntőt sem tudott megnézni teljes egészében. Szokása, hogy sétálni indul, ha nagy az izgalom. Úgy látszik, ragadós ez a példa, hiszen egykor Kővári Árpád, a Pick elnöke sem ült végig minden kézimeccset, sokszor az öltözőfolyosón sétált.

Bardóczky Kornél évek óta a Hód TC erőssége. Fotó: Tésik Attila

Bardóczky Kornél évek óta a Hód TC erőssége.
Fotó: Tésik Attila

Izgalom pedig akadt bőven az elmúlt években. A megye egyik büszkesége, a Hód TC zsinórban négyszer lett bajnok – összességében öt arany a vásárhelyi termés –, és most következik az újabb Final Four. Az elődöntő kötelező feladat, az MTK nem lehet akadály, bár Serfőző István mindig óvatos. „Csak szerényen!" – szokta mondani. Mivel a cseh Rosul is csatlakozott a csapathoz, így még erősebb a keret, mint a csoportmeccsek alatt, amit ugye a Hód veretlenül zárt.

Nos, a vasárnap 11 órakor kezdődő finálé – talán nem
kiabáljuk el, hogy bejutnak a vásárhelyiek – már nem ennyire egyszerű feladat. A másik ágon az IDOM Team a Gödöllővel csatázik, itt pedig az IDOM az esélyes. A fővárosiak állománya is bombaerős: Crugnola, Kellner, Kiss Sebő, Jaross, Gödry, Jancsó, Nagy Zoltán alkotja a keretet. Fiatal és rutinos játékosok. Hasonló a Hód alakulata is: Rosul, Varga, Bardóczky, Novák, Lukács, Both, Nagy Viktor. A neveket és a párosításokat elnézve jó lesz, ha Serfőző István kényelmes cipőt hoz magával, hiszen izgalmakban – ezáltal sétában – alighanem most is bőven lesz része.

A vasárnapi fináléról a www.delmagyar.hu élő online tudósításban számol majd be.

Címkék#tenisz
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában