Helyi sport

2009.07.24. 23:04

Szegedi csapatok csatája

Augusztus 1-jén (szombaton) 11 szegedi labdarúgócsapat részvételével rendezik meg a Szegedi Klubcsapatok Kupáját a Felső Tisza-parti stadionban. Az esemény megtekintése ingyenes.

Munkatársunktól

Lapunk, a Délmagyarország ötlete alapján immár valóság a Szegedi Klubcsapatok Kupája, 11 Tisza-parti labdarúgógárda csatázik majd augusztus 1-jén (szombaton) a Felső Tisza-parti stadionban, azaz a SZEOL-pályán. Az ötlet kevés lett volna, hiszen társrendezők nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. vezetése egyből az esemény mellé állt, még a díszes vándorserleget – amelyet a győztes egy évig őrizhet – is a cég ajánlotta fel. A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség következett, és vállalt döntő szerepet a szervezésben, a CSLSZ-nek köszönhetően az Arany Ászok 30 labdát ajánlott fel, így minden együttes ajándékba kap kettőt – a többivel játsszák majd a meccseket. Az FK 1899 Szeged a csapatok szervezésében, a Saller pedig a különdíjak felajánlásában segédkezett.

A kék mezes Tisza volánosok is indulnak a tornán. Fotó: Miskolczi Róbert

A kék mezes Tisza volánosok is indulnak a tornán.
Fotó: Miskolczi Róbert

Az esemény 8.30-kor kezdődik, az első körben a Tisza Volán SC kiemelt lesz, így nem lép pályára. A szervezők a sorsolást július 29-én (szerdán) 18 órakor tartják a Bajor sörözőben. A viadal kieséses rendszerben zajlik, ám nemcsak a felsőágon folytatódik a küzdelem, hanem az alsón is. Vaksorsolást tartanak, nem lesznek kiemelt csapatok. A hármas döntő a centerpályán előreláthatólag 16.30-kor kezdődik.

A résztvevő csapatok

Tisza Volán SC (NB III), SZVSE-Gyálarét, Tápé, Dorozsma (mindhárom megyei I. o.), UTC, Szőreg, Universitas Szeged (mindhárom megyei II. o.), FK 1899 Szeged, IKV-Alsóváros (mindkettő megyei III. o.), Gulyás csárda, Pázsit SE (mindkettő Legenda Lajcsi-kupa).

Címkék#foci
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában